FC Groningen pikt puntje mee uit Tilburg

nieuws

FC Groningen heeft zondagmiddag in Tilburg een 1-1 gelijkspel behaald tegen Willem II, de club van oud-trainer Erwin van de Looi.

Ondanks het gemis van Idrissi (verkocht) en Mahi (geblesseerd) kwam de FC al snel op voorsprong. Ritsu Doan scoorde in de 14e minuut op fraaie wijze met een afstandsschot in de kruising. De Groningers hielden daarna vrij eenvoudig stand. De gevaarlijke spitsen van Willem II, Ogbeche en Sol, kregen geen kansen om te scoren.

In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht. Toch kwam Willem II in de 71 minuut langszij. Invaller Azzaoui legde de verdedigers Te Wierik en Memisevic in de luren en tikte de bal in de hoek: 1-1. In de slotfase kreeg FC Groningen nog kansen, maar de bal ging er niet in.

FC Groningen blijft op de 13e plek met 21 punten uit 19 duels.