Categorieën: Nieuws

Extra debat conferentie ESNS over uitspraken Boef

De organisatie van Eurosonic Noorderslag (ESNS) distantieert zich van de vrouwonvriendelijke uitspraken van Boef. Naar aanleiding hiervan komt er een extra debat op de conferentie. Het optreden van Boef gaat door.

“Noorderslag is de graadmeter voor de Nederlandse popmuziek,” aldus de organisatie. “Het festival biedt een podium aan de beste Nederlandse acts. Het programmeren van Boef is een inhoudelijke keuze, gebaseerd op creatieve prestaties. Hij is een relevante artiest waar je niet omheen kunt.”

De organisatie erkent dat het een moeilijk dilemma is om het optreden van Boef door te laten gaan. Ze keurt zijn vrouwonvriendelijke uitspraken ten zeerste af. “Voor ESNS is het belangrijk dat de rapper zich schaamt en zijn excuses heeft aangeboden. De organisatie heeft na rijp beraad uit principiële overwegingen gekozen het debat boven de boycot te stellen. Met dit extra debat wil ESNS een constructieve bijdrage leveren aan deze publieke dialoog.”

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Een domme redenering dat hij een relevante artiest is waar je niet om heen kan. Als hij dus bijvoorbeeld iemand dood rijdt met een dronken kop moet hij gewoon optreden omdat hij een relevante artiest is? Hij moet een voorbeeld zijn voor de maatschappij maar hij weet niet eens wat een maatschappij is. ESNS wil gewoon hiervan profiteren i.p.v. er afstand van te nemen. Hopen dat er veel pers op af komt en zo nog meer bekendheid aan ESNS te geven. Als de mensen helden zijn moeten ze de kleine zaal links laten liggen als Boef daar optreedt. Ze hebben geen ballen bij ESNS om hem te weren. Ze zijn onbewust gewoon met de uitspraak van Boef eens.

  • Nog meer aandacht voor dit mannetje met zijn gemaakt scheef smoelwerk?,in uitspraken uit het verleden is wel gebleken dat hij niet de scherpste potlood uit de doos is dus wat dat betreft niets nieuw onder de zon.
    Moreel dan wel ethisch besef word door de malafide muziek industrie en al haar handlangers gebruikt op een manier zoals het hen uitkomt,morgen kan die mening weer geheel anders zijn als dat meer verkoop en 'exposure' oplevert.
    Uiteindelijk maak je hem alleen maar groter met al die gratis landelijke aandacht,ik zeg dat hij juist meer optredens krijgt i.d.p.v. van minder want relletjes verkopen prima ongeacht wie het is.

  • Heeft ie zijn excuses ook al aangeboden dat ie zijn voormalig directrice voor kankerhoer heeft uitgescholden?

  • De straattaal die dit joch bezigt is wanstaltelijk. Er zit daar iets goed mis in de Randstad waar dit soort figuren leeft.

  • Vakidioten daar bij ESNS. Doof en blind voor wat er in de maatschappij aan de hand is. Misschien staan er al te lang dezelfden aan het roer? Tijd voor hoognodige veranderingen. En die Boef moet liever wegblijven. Zijn excuses zijn net als die van Camiel: niks waard.

  • Alsof dhr. Boef veroordeeld is voor een zware misdaad, je weet toch dit dat sowieso broer?
    Boef en Noorderslag is de graadmeter voor de Nederlandse popmuziek, dan krijg je dus dit snapje!

    • Nee het helemaal geen graadmeter,het is wat de muziek industrie je door de strot gaat duwen de komende jaar en allemaal bandjes die als slaafjes luisteren wat de baas zegt en hoe hun muziek moet klinken.Artistieke vrijheid is niet weggelegd voor deze 13 in een dozijn bandjes en artiesten.

  • Observaties zijn vaak particulier en uniek. Maar is er nu al een crisis hoe we met elkaar om moeten gaan, omdat er zoveel mensen zijn op deze planeet?

  • Hypocriet gezever, niets meer, niets minder. In in de rest van het land, ook in de Peperstraat/het uitgaansleven, ook in de zwembaden wordt dit soort taal al jaren gebezigd door hetzelfde soort afkomstig uit de landen beneden de Middellandse zee maar dat is algemeen geaccepteerd en het is sociaal niet wenselijk gebleken om daar een uitspraak over te doen. Dan zwijgen de bestuurders, ook die in Groningen, welke nu dan wel voor de bühne hun mond hebben geopend.

Recente berichten

Geen treinen tussen Europapark en Assen door overwegstoring (opgelost)

Tussen Assen en Groningen Europapark reden woensdagmiddag geen treinen door een overwegstoring. (meer…)

1 uur geleden

Hier gaat Herepoort de komende vier maanden mee aan de slag bij de zuidelijke ringweg

Na een grote stremming in het komende weekend begint aannemerscombinatie Herepoort komende maandagochtend aan 'fase…

1 uur geleden

Politie publiceert camerabeelden van bekladding en vernielingen Academiegebouw

De politie heeft woensdagmiddag camerabeelden naar buiten gebracht van de bekladding van het Academiegebouw, eerder…

2 uur geleden

Hoofdsteward FC Groningen Sjouke Noordenbos ‘Ik loop meer kilometers dan de gemiddelde voetballer’

Link050 is de vrijwilligersvacaturebank van de gemeente Groningen. Op de website van link050 staan alle…

3 uur geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; van Drachten naar Haren kan nog wel

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert komende vrijdag…

4 uur geleden

Actie om geld op het halen voor MS: Je veters strikken met ovenwanten aan

Probeer het zelf maar eens. Met twee grote ovenwanten de veters van je schoenen strikken.…

6 uur geleden