Categorieën: Sport

“Etiënne Reijnen bijna rond met Maccabi Haifa”

Etiënne Reijnen verkast waarschijnlijk van FC Groningen naar Maccabi Haifa uit Israel. Dat melden diverse media.

Het contract van de 30-jarige verdediger loopt nog tot 1 juli dit jaar, dus kan de FC nu nog geld voor hem ontvangen. Reijnen is de laatste tijd voornamelijk wisselspeler. Hij speelt sinds medio 2015 bij FC Groningen.

Maccabi Haifa heeft nu al een Nederlands tintje: Fred Rutten is sinds vorige week hoofdtrainer en Mo Allach, ooit speler van FC Groningen, is er technisch directeur.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • En ondertussen slaat Midtylland een aanbod van €10.000.000 van Chrystal Palace op Alexander Sorloth af.

    Als Hans Nijland werkelijk een supporter was had ie begrepen dat (zelf-)vertrouwen bij jonge spelers een zaak is waar veel te winnen valt.

    Onder ander door negatieve paupervolk dat onder mom van supporter zijn, eigen spelers uitfluit aan te pakken. Zet ze op beeld, en projecteer elke wedstrijd drie paupers op beeld met mogelijkheid voor de rest van de supporters om via sms "pauper of the match te kiezen".

    Waren tokkies die op het eind Sorloth (die door levensbedreigende allergische reactie en andere pech achtervolgd werd), bij zijn inlopen voor een invalbeurt al uitfloten.

    Door totaal gebrek aan zelfvertrouwen was zijn timing helemaal zoek. Dom volk dat twittert onder namen als YvonneFCG en Stennezat vonden het nodig om een afbeelding van een absurd slechte kopbal (als gevolg van dat gebrek aan zelfvertrouwen) te plaatsen toen Sorloth vertrok. In hun pauperhoofdjes zich niet kunnen voorstellende dat door deze onnodige trap na, Noorse talentjes bij keuze tussen de FC en H*erenveen, na navraag bij Sorloth, voor laatste zullen kiezen.

    Groningen-supporters; de domste en grauwste die er zijn?

    Nog meer on topic.

    Wens Etienne Reijnen veel succes bij voortzetting van zijn carrière.

    • Ik ben het wel met je eens wat betreft 'supporters' en wat dat doet met jonge spelers. Desondanks vind ik ook dat het gewoon niet werkte met Sorloth bij Groningen. Natuurlijk zit daar een hoop pech bij en dat is gewoon jammer. Jammer voor zowel de FC als voor Sorloth zelf. Ik denk niet dat je het een club kunt aanrekenen dat het gewoon niet werkte, om wat voor reden dan ook en dat daardoor zo'n jongen totaal niet gelukkig was in Groningen.

      Reijnen heeft in mijn ogen niet het niveau Groningen. Nooit gehad ook. Hij kwam van Cambuur, op dat moment best een aardig ploegje, maar dat is, of was, ook precies het niveau van Reijnen. Nou moest hij ook een Botteghin doen vergeten, een erg ondankbare rol mijns inziens. Ik gun hem ook het beste verder.

      • Eens wat betreft Reijnen. Vond hem een gevalletje "net niet". Komt ook misschien doordat we qua centrale verdedigers zeer verwend waren met Granquist, Van Dijk en Botteghin.

        Over Sorloth. Groningen staat er wel bekend om dat ze buitenlandse voetballers amper begeleiden/ondersteunen. Sterspeler Fandi werd vanuit het tropische Singapore gewoon in een flatje in Paddepoel weggestopt, en moest zich verder maar redden.

        Denk dat nieuwe spelers ook niet voorbereid worden op het zeer negatieve karakter van een een substantieel deel van het publiek. Bereid ze daar op voor. Of wees er zelfs al eerlijk over bij de transferbesprekingen.
        Kreeg een keer bijna moordneigingen toen Sorloth uit de dugout kwam om warm te lopen en een stel uberpaupers vervolgens op smerige vingers begonnen te blazen.

        En ik denk dat cultuur wel te veranderen is. Breng bijvoorbeeld die grauwe budjes die eigen spelers uitfluiten, pontificaal in beeld tijdens de rust. Zet daar een door Rinus en Pedaalemmer te schrijven lied over dit soort volk onder, en je bent ze zo kwijt.
        Las op twitter dat bij de wedstrijd tegen Heracles iemand Bacuna voor "kutaap" uitmaakte. Bij zo'n racistische opmerking gelijk een levenslang verbod.

    • Deelt overigens nog altijd de mening van David Texeira. Toen hij vertrok naar Dallas, had hij kritiek op het systeem van de FC, waardoor hij nooit goed uit de verf kwam. In een keurslijf. Soms moet je spelers in hun waarde laten. Zodat ze in hun eigen spel kunnen domineren, waarop ze ook ooit gescout zijn.

      • Ja, ook een probleem bij de FC. Spelers halen, en dan op een verkeerde positie te zetten. Net als spitsen op een eiland laten voetballen.

        Vond Texeira wel een zwakke broeder overigens. Druk en wild bewegingsapparaat, maar niet vooruit komen. Traag. Net als Michael de Leeuw ook langzaam.
        Onbegrijpelijk dat je niet altijd voor de nodige snelheid voorin en achterin gaat als technisch beleidsbepalers. Denk dat Jans beter begrijpt dat om vooruit te kunnen voetballen je snelheid achterin nodig hebt. En dat je vanuit vacante positie een speler zoekt, en dus niet een speler koopt, en daar dan maar een rol bij gaat zoeken.

    • Hallo,

      Allereerst bedankt voor uw compliment. Met mijn 350 twittervolgers wist ik natuurlijk al een invloedrijke positie in te nemen op social media. Dat deze invloed dusdanig ver gaat dat ik er met een tweetje voor kan zorgen dat jonge spelers niet voor FC Groningen kiezen maar voor Heerenveen is nieuw voor me. In dat geval ga ik ook maar eens een poging doen Messi naar FC Groningen te halen, misschien dat me dat ook lukt dan.

      Daarnaast ben ik benieuwd naar uw positie rondom de club. Kunt u me daar iets meer over vertellen?

      Groetjes, Yvonne

  • Gelukkig krijgen we wel de betere Zeefuikbroer een tijdje onder contract.
    Hij oogt een stuk fitter dan zijn volslanke broer. Die was een karikatuur van een profvoetballer.
    Sorloth heeft er bij Groningen weinig van terecht gebracht. Dat hij in beeld is bij een Engelse club is niet altijd een kwaliteitskeurmerk. De Engelse clubs trekken enorme aantallen
    spelers aan die vervolgens mislukken en in dan in de lagere regionen terecht komen.

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

8 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

8 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

10 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

10 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

10 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

11 uur geleden