Donar wint ruim van Den Helder

Donar heeft zaterdagavond, drie dagen na de fenomenale zege op Keravnos, een reguliere overwinning geboekt op de Den Helder Suns. In MartiniPlaza werd het 98-62.

De thuisploeg speelde zonder de geblesseerde Jason Dourisseau, en kwam in het eerste kwart nog even op achterstand (9-11), maar het kwart werd toch afgesloten met een ruime voorsprong van 27-18. Bij rust was het verschil nog 4 punten groter: 50-37. Coach Erik Braal van Donar liet zijn jeugdspelers veel minuten maken. Aan het eind van het derde kwart was de stand 74-53.

Topscorers bij Donar waren Brandyn Curry met 17 punten, Sean Cunningham met 14 punten en Stephen Domingo met 13 punten. Bij Den Helder was oud-Donar-speler Tjoe de Paula topscorer met 19 punten.

Donar blijft bovenaan staan in de Dutch Basketball League en heeft 24 punten uit 14 wedstrijden.