Donar vermorzelt Keravnos: 109-69

Donar heeft woensdagavond in MartiniPlaza de wedstrijd in de FIBA Europe Cup tegen Keravnos op een indrukwekkende manier gewonnen. De Groningers lieten weinig heel van de Cyprioten: 109-69.

Al in het eerste kwart nam de thuisploeg een voorsprong. Thomas Koenis viel op door in dat kwart al zijn vijf driepuntspogingen te raken. Maar ook de gasten schoten met scherp, waardoor het verschil na 10 minuten spelen slechts 7 punten was: 29-22. Al snel in het begin van het tweede kwart kwam Keravnos tot op 2 punten (29-27), maar vervolgens liep Donar weer uit, tot liefst 58-39 bij rust. In het derde kwart werd de voorsprong verder vergroot (82-53 na 30 minuten), en Brandyn Curry doorbrak, ruim voor tijd, met een driepunter de 100-puntengrens. Opvallend waren de ongelooflijk hoge schotpercentages van Donar: 70% rake tweepuntsschoten, 69% rake driepuntsschoten en 100% uit vrije worpen.

Topscorers bij Donar waren Thomas Koenis met 25 punten (alle 7 driepuntspogingen raak), Brandyn Curry met 22 punten en Stephen Domingo met 13 punten.

Donar is koploper in groep L van de FIBA Europe Cup en heeft 4 punten uit 2 wedstrijden.