Donar verliest uit van Keravnos

sport

Donar heeft dinsdagavond de vijfde poulewedstrijd in de FIBA Europe Cup tegen Keravnos verloren. Op Cyprus werd het 74-72.

Anders dan het duel eerder in MartiniPlaza (109-69) was dit een spannende wedstrijd. De Groninger basketballers begonnen goed en kwamen voor te staan met 1-7. Na het eerste kwart was het 20-24. Bij rust was het verschil opgelopen tot 9 punten: 39-48. Na drie kwarten was het verschil nauwelijks veranderd: 53-60. In het begin van het laatste kwart liepen de Groningers eerst uit tot 55-64, maar daarna kwamen de Cyprioten steeds dichterbij, en 2 minuten voor tijd was het gelijk (70-70). In een zenuwslopende slotfase trok de thuisploeg aan het langste eind.

Topscorers bij Donar waren Brandyn Curry met 19 punten, Drago Pasalic met 15 punten en Arvin Slagter met 12 punten.

Donar is nog niet verzekerd van een verlenging van het verblijf in Europa. Daarvoor moet de ploeg van coach Erik Braal volgende week in eigen huis winnen van Mons, óf Cluj moet woensdagavond winnen van Mons. Donar heeft dus nog twee kansen op de play offs.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *