Donar niet opgewassen tegen Belfius

Donar heeft woensdagavond in het Belgische Mons een nederlaag geleden tegen Belfius Mons-Hainaut. De wedstrijd in de FIBA Europe Cup eindigde in 84-65.

De Belgen schoten met scherp in het eerste kwart, en aanvallend kwam Donar nauwelijks door de verdediging heen. Het kwart eindigde bij 25-13. Ook in het tweede kwart konden de Groninger basketballers geen potten breken, en Belfius liep uit tot 50-29 bij rust.

In het begin van het derde kwart maakte Donar 8 punten op rij, maar daarna deden de Belgen hetzelfde. Toch won Donar het kwart, en de tussenstand na 30 minuten spelen was 60-46. In het begin van het laatste kwart wisten de Groningers de achterstand nog te verkleinen tot 12 punten (bij 64-52), maar vervolgens liep de thuisploeg toch weer uit.

Topscorers bij Donar waren Sean Cunningham met 17 punten en Thomas Koenis en Drago Pasalic met beiden 10 punten.

Donar blijft koploper in de poule en heeft nu 5 punten uit 3 wedstrijden.