Donar na valse start simpel langs Weert

Donar heeft zijn eerste wedstrijd in het nieuwe jaar gewonnen. In Weert werd het zaterdagavond tegen BAL 67-93.

De Groninger basketballers, zonder de vertrokken Aron Royé, kenden een valste start. De Limburgers, achtste en voorlaatste op de ranglijst, stonden na 4 minuten voor met 8-0, en hadden aan het eind van het kwart nog steeds een voorsprong: 17-10. Daarna stelde Donar orde op zaken. Al na 3 minuten was de achterstand omgebogen in een 18-19 voorsprong en Weert had in dit kwart weinig in te brengen. Bij rust was het 28-39. Na rust vergrootte Donar de voorsprong. Na 30 minuten spelen was het verschil opgelopen tot 16 punten (50-66). In het laatste kwart waren er nog speelminuten voor de jeugdspelers Tim Hoeve en Rienke Mast. Sjoerd Koopmans had in het tweede en derde kwart al gespeeld.

Topscorers bij Donar waren Brandyn Curry met 21 punten, Arvin Slagter met 15 punten en Evan Bruinsma met 12 punten.

Donar staat bovenaan in de Dutch Basketball League met 22 punten uit 13 wedstrijden.