Aantal WW-uitkeringen fors afgenomen

nieuws
Bron: Jeroen van Lieshout / Flickr / CC 2.0-by-nc-nd

De WW in Groningen is het afgelopen jaar fors afgenomen. Dat meldt het UWV.

Door de aanhoudende economische groei verliezen minder mensen hun baan en vinden WW’ers vaker werk. Dit geldt voor alle sectoren, maar vooral in de bouw, uitzendsector en zorg & welzijn. Het UWV in Groningen heeft ten opzichte van een jaar geleden 3.500 minder WW-uitkeringen verstrekt, een afname van 23 procent.

Eind december telde de provincie Groningen een kleine 12 duiizend WW-uitkeringen. Dat is 3,9% van de beroepsbevolking. Het zijn er bijna honderd minder dan de maand ervoor, terwijl traditioneel het WW-bestand in de maand december juist stijgt.

Deel dit artikel:

  1. zelfs seth gaaikema, die als publiekstrekker diende op de inspiratiedagen van het uwv in een volle evenementenhal met 55-plussers, is dood.

  2. Dankzij de gesubsidieerde propagerende media (gezinsbode, GIC, OOGTV, RTVnoord, DvhN) zijn straks de gevestigde partijen weer aan de macht!

  3. In hoeverre komt dit door de nieuwe wwz wet? Dat ww uitkeringen minder lang kunnen duren? En wat over verborgen werkloosheid? Hoe zit het met andere uitkering, is de uitstroom van ww uitsluitend naar werkzaamheden gegaan? Ik geloof helemaal niks van deze cijfers.

  4. Ik deel dit gevoel ook. @oog zoek bij dit soort cijfers
    Waar stromen mensen uit in werk of van ww naar bijstand. Omdat de ww duur is afgelopen. Wees volledig in de berichtgeving. Mooi weer spelen kunnen we allemaal wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *