Dreigend uitstel voor tijdelijke weg RingZuid

nieuws

Er dreigt uitstel voor de aanpak van de zuidelijke ringweg. Een tijdelijke weg langs de ringweg mag namelijk voorlopig niet worden aangelegd. Dat heeft de Raad van State donderdag bepaald.

Om het verkeer tijdens de aanpak te laten doorstromen is die tijdelijke weg nodig, langs het Sterrebos, de Julianavijver en openluchtbad De Papiermolen. De Vleermuiswerkgroep en de Natuur en Milieufederatie hebben via een spoedprocedure bezwaar gemaakt tegen de aanleg daarvan. Dat zou fataal zijn voor de vleermuizen die daar verblijven.

Er loopt ook een bodemprocedure over de kap van enkele honderden bomen, voor de aanleg van de tijdelijke weg. De Raad van State doet later uitspraak over de kapvergunningen voor de bomen. Met die vergunningen is volgens de Vleermuiswerkgroep ook van alles mis.

Deel dit artikel:

 1. We hebben in dit land op ECHTE democratische wijze allerlei regels opgesteld voor mens en dier.
  Handhaving van deze wettelijke regels is een eerste vereiste .
  Soms valt het goed en soms slecht.
  Maar om diegenen die wijzen op deze regels waar ze niet in acht worden genomen. een treitergroepje te noemen is (meer dan)onfatsoenlijk en respectloos.

  1. Zegt de gene die al jaren te pas en voor te onpas loopt te zeuren over een herhaaldelijk democratisch bevestigd besluit over het bouwen van een cultuurtempel zich daarbij bedienend van kinderachtige scheldnamen.

   1. Ik heb het over ECHTE democratische wijze.
    De aanloop naar en realisering van het cultuurbrouwsel rangschik ik daar niet onder.

  2. ben graag respectloos en onfatsoenlijk Adrien helemaal als zo’n treitergroepje onze gemeenschap weer handenvol belastinggeld gaat kosten, ga maar na wie betalen de proceskosten juist de gemeenschap en dan nog niet te vergeten de economische schade die dit stel batmannen en vrouwen aanrichten, dus ja dan ben ik graag, heel graag onfatsoenlijk en respectloos!!!!

 2. We weten allemaal de uiteindelijke uitkomst. Die bomen gaan weg, en die weg komt er. Jammer dat deze processen zo lopen. Nu zitten we met zijn allen langer in de rotzooi. (wat de natuur daar ook niet ten goede komt) en we hebben hogere kosten (belastinggeld).

  1. Denk je ook even aan de rechtsstaat als je klaar staat om alle import op transport te zetten om je stad weer voor de ‘Oergroninger’ te maken?

   1. Je moet niet alles uit zijn verband rukken Marc! Wonen hier als import prima, maar vervolgens ook inmengen met de politiek in Groningen is ‘not done’. Want in die verdomde forum en de aanpassing van de ringweg lagen immers geen prioriteiten! Take it or leave it! Groningen weer van ons!

    Bovendien is de besluitvorming mbt het forum als een een-tweetje met de gemeenteraad versus het college er doorgedrukt (collegepartijen). Het is zijn inwoners gemeen door de strot gedrukt. Het ging hier nadrukkelijk om de vorm! Daar richt zich dan ook alle kritiek op. Je moet geen geen appels met peren vergelijken! En hierdoor anderen de mond te snoeren.

   2. Je bedoelt dat het bouwen van het forum door een meerderheid van de raad is goedgekeurd zoals dat gaat in een democratie :p Overigens door meer partijen dan alleen die in het college zaten. Alleen de Stadspartij en de VVD stemden tegen.

   3. Lezen Marc ‘Bovendien is de besluitvorming mbt het forum als een een-tweetje met de gemeenteraad versus het college er doorgedrukt (collegepartijen)’

   4. Sommige boten kunnen beter zinken ( over uit zijn verband rukken gesproken)..
    Scheelt een hoop geld en ellende, en komt de veiligheid ten goede.
    En da ook nog zeggen…er zijn geen oplossingen ..

 3. Dat stel idioten gebruikt letterlijk alles om de ringweg te vertragen. Waarom wordt er naar die eeuwige dwarsliggers geluisterd? Net als VOLE zijn ze niet helemaal meer bij troost. Bovendien vertragen ze de boel alleen maar, die weg komt er toch. Alleen kost het veel extra en veel ongemak voor de Stadjer. En de vleermuis wordt ook nog eens misbruikt.

 4. Gemeente, provincie en projectontwikkelaars wisten dondersgoed dat die tijdelijke snelweg qua natuurbescherming en volksgezondheid absoluut niet door de beugel kan. Vandaar dat hier in de voorafgaande publieksmanipulatiefase dus ook nagenoeg geen ruchtbaarheid aan gegeven is.
  En wat zal het resultaat zijn van deze langdurige ellende ? Onveilige filegevoelige tunnels en nog veel meer ziekmakende verkeersinfarcten in de omliggende woonwijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *