Vertraging door verward persoon op het spoor

nieuws
Foto: station Leeuwarden Achter De Hoven. Door Ymblanter - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39433934

Treinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden hebben woensdagmiddag en -avond flinke hinder ondervonden van de gevolgen van een verward persoon die op het spoor liep. Hierdoor was er een tijdlang geen treinverkeer mogelijk.

De problemen ontstonden aan het einde van de middag. Ter hoogte van de halte Leeuwarden Achter De Hoven liep een verward persoon over de rails. De machinist van een stoptrein voerde een noodremming uit waarbij de persoon op een haar na gemist werd. Hulpdiensten hebben vervolgens de persoon van het spoor gehaald en overgebracht naar een zorginstelling. Door de noodremming ontstond er in de overweginstallatie met de kruising Peter Stuyvesantweg een storing. De slagbomen wilden niet meer omhoog. Uit veiligheidsoverwegingen werd hierop het treinverkeer een tijdlang stilgelegd.

Aan het begin van de avond konden er weer treinen rijden, al liepen de vertragingen in eerste instantie op tot zo’n twintig minuten. Inmiddels rijden de treinen weer volgens de dienstregeling.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *