SP steunt vraag om meer bedden voor daklozen

nieuws
foto: Roel Wijnants / Flickr.com

Stichting Straatwijs krijgt steun van de Socialistische Partij. Straatwijs wil extra bedden in de opvang voor daklozen. Dat zijn er momenteel twintig en dat is voor Straatwijs te weinig.

“Iedereen hoort ongeacht zijn of haar achtergrond of problemen een dak boven het hoofd te hebben. Zeker omdat het buiten natter en kouder wordt, moet er nú een oplossing komen”, aldus SP fractievoorzitter Jimmy Dijk.

De SP vindt dat het tekort aan bedden in de nachtopvang nog voor de kerst opgelost moet worden.

Deel dit artikel:

 1. Voor Uitgeprocedeerde asielzoekers worden Tonnen per kwartaal uitgetrokken en nieuwe gebouwen neergezet bij de F1 locatie.. bad en brood..

  Maar er moet gebedeld worden voor een bedje voor de 20 Groninger daklozen.. hoe sneu is dat .. dat daar geen geld voor is…

 2. Ik ben het volledig met A. Alkema eens, voor “asielzoekers“ moet alles wijken en er is voldoende geld. Als je als Nederlander wat gebeurt ben je het bokje en tel je niet meer mee, stik er maar in.

  1. Maar kunnen asielzoekers daar wat aan doen, of zijn we als maatschappij zelf grandioze egoïsten door weg te kijken van dergelijke armoe, tot het kerst wordt? Misschien moeten we ons zelf ’s een keer aankijken als maatschappij, in plaats van een andere kwetsbare groep de schuld te geven. Ik kan me niet aan de aandacht onttrekken dat er geld zat is, maar het nogal krom verdeeld is. En maar blijven stemmen op de toch al zittende partijen, die dit veroorzaakt hebben. Dat doet een maatschappij toch echt zelf. Maar wel afgeven cq de schuld geven aan andere groepen, een zondebok is dan een stuk makkelijker aan te wijzen als oorzaak. Woorden als ‘solidair’ en ‘sociaal’ zijn tegenwoordig vieze woorden geworden. En dan te bedenken dat we momenteel de best draaiende economie van Europa zijn, de vierde best draaiende economie ter wereld zelfs. Er is geen geld? Hou toch op… Lekker blijven wegkijken van de gevolgen van een keihard kapitalistisch systeem. Het cliché dat de armen steeds armer worden en de rijken steeds rijker is gewoon keihard waar hoor, cijfermatig ook aan te tonen. Daar kan geen asielzoeker wat aan doen.

   1. Asielzoekers? Uitgeprocedeerde illegalen.

    Types die hier vanwege kapitalistische welvaartsmotief (“wil geen fiets, ezel of brommer maar een dure Duitse auto rijden”) uit landen als Moldavië en Algerije naar toe zijn gekomen. Niet de types die overlopen van deugden als eerlijkheid solidariteit en sociaal zijn, en dus niet gaan bijdragen aan een toekomstig socialer, eerlijker en fijner Nederland. Het zijn de VVD’ers en Pechtolds van de landen van herkomst. Materialistische leugenaars.

    De goeien blijven in hun land om dat land mee op te bouwen.

   2. Ik denk dat je erg makkelijk praten hebt, zo vanuit het Nederlandse. Of het gewenst is, is een tweede. Maar ik begrijp zelfs gelukszoekers, als je uit een kansloze situatie komt. Ik denk ook meer aan andere Afrikaanse landen, of oorlogsgebieden zoals Syrië, of Afghanistan.

   3. Eerder makkelijk praten vanuit mijn eigen karakter. Ik ben totaal niet materialistisch.

    In periodes dat ik weinig uren heb, maak ik me zorgen over rekeningen die betaald moeten worden, en soms ook over boodschappen die ik nauwelijks nog kan doen, maar afgezien daarvan interesseert geld (of ander bezit dan woonruimte/eten) me geen ruk.

    Ik snap werkelijk niet waarom mensen private welvaart boven maatschappelijke (opbouwen land), laat staan (directe) sociale betrokkenheid plaatsen.

    Ben liever arm in Rome, Dresden of Amsterdam, dan bemiddelen in Athene (hoewel steeds meer griekofiel) Frankfurt of het winderige treuroord Rotterdam (en ondanks dat ik de gemiddelde Rotterdammer veel leuker vind dan de gemiddelde Amsterdammer).

 3. Er zijn daklozen in Groningen die van dag tot dag moeten overleven; die stipt op tijd moeten bellen voor een bed en dan soms te horen krijgen dat ze op de reserveplek staan…
  Van de week was er een reportage op Nieuwsuur dat zogenaamde zelfredzame daklozen (dus zonder verslaving en psychiatrische problemtiek) door een aantal gemeenten niet eens geholpen worden…
  Voor daklozen ook een bed, bad en brood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *