Overval op kopieerwinkel Kerklaan: dader voortvluchtig

Een kopieerwinkel aan de Kerklaan in de stad is zondagavond overvallen. De politie is een zoekactie gestart naar de voortvluchtige dader.

“De overval vond rond 19.00 uur plaats”, vertelt woordvoerder Anthony Hogeveen van de politie. “Een nog onbekend persoon drong de winkel binnen, bedreigde het aanwezige personeel, en ging er vervolgens met een onbekend geldbedrag op een scooter vandoor.”

Volgens Hogeveen gaat het om een dader die rond de zeventien jaar oud is. “Hij is 1.70 meter lang en heeft een getinte huidskleur. Tijdens de overval droeg hij een muts en donkere kleding. De scooter waarop hij wegreed is donkerkleurig, heeft geen kentekenplaat en voert geen verlichting.” Direct na de overval is de politie een Burgernet-actie gestart. In deze actie wordt Stadjers gevraagd uit te kijken naar de dader, en bij aantreffen contact op te nemen met het alarmnummer. “Het is op dit moment onbekend in welke richting de dader gevlucht is.”

Politieagenten doen in en rondom de winkel onderzoek. Daarbij wordt er gekeken naar sporen en gaat men in gesprek met getuigen en buurtbewoners. Vanwege het onderzoek is de omgeving van de kopieerwinkel afgezet.

Later meer.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl