Oppositie wil OBS De Driebond in Engelbert behouden

nieuws
Foto Andor Heij: School Engelbert

Zeven raadsfracties hebben woensdag samen een motie ingediend om basisschool De Driebond in Engelbert open te houden. Het gaat om SP, Stadspartij, ChristenUnie, Student en Stad, CDA, Partij voor de Dieren en 100% Groningen.

De Driebond moet de deuren sluiten, omdat de gemeente en de Stichting Openbaar Onderwijs Groningen hebben besloten om in Meerstad een nieuwe school voor 450 leerlingen te bouwen. De zeven partijen vinden dat de komst van deze school niet betekent dat de school in Engelbert geen bestaansrecht meer heeft.

Ook bewoners van Engelbert verzetten zich tegen de sluiting van De Driebond, omdat de school onmisbaar is voor de leefbaarheid. Zij stellen voor, een nieuwe school te bouwen bij het multiculturele centrum in Engelbert.

Het stadsbestuur heeft woensdagavond toegezegd dat er een onderzoek komt naar de mogelijkheid om De Driebond toch open te houden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *