Categorieën: Nieuws

Green Office zet duurzame hotspots op de kaart

De Green Office heeft een kaart gemaakt met alle duurzame winkels, restaurants en groene initiatieven in Groningen. De kaart bevat meer dan zestig duurzame hotspots.

De Green Office is een organisatie van de Rijksuniversiteit Groningen waarin studenten en medewerkers samenwerken om duurzaamheid te promoten en de RUG duurzamer te maken. Met de kaart wil de Green Office aan studenten, medewerkers en Stadjers laten zien waar je terecht kunt voor duurzame producten. De kaart is in het Engels zodat ook buitenlanders de locaties kunnen vinden.

Een voorbeeld van de locaties die op de kaart staan zijn: KokoToko, Stardust en Fairback voor duurzame kleren en producten; Wereldburgers, Anat en BlaBla voor heerlijke gezonde maaltijden; Frankville en Toentje als inspirerende groene buitenruimtes.

De kaart is elke dag tussen 13:00 en 17:00 uur gratis op te halen bij het hoofdkwartier van de Green Office aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat 39.

 

Lars de Leeuw

Bekijk reacties

  • Als je de natuur echt wilt helpen en duurzaam wilt zijn dan sluit je deze zaken,maar dat zal wel tegen het business model van deze zaken ingaan.

    • Ja precies, in tegenstelling tot deze zaken zijn natuur en duurzaamheid met Doe en zijn ongekende positiviteit pas écht geholpen!

      • Feitelijk gezien hen ik gewoon gelijk alleen dat zie je niet,overigens ben ik tien keer groener en milieu bewuster dan de meeste 'Groen niet Links' aanhangers wat vol zit met aantoonbare hypocrieten.

  • Zet eerst maar eens in op geboortebeperking en minder instroom van wie dan ook in dit land, dan ben je pas echt duurzaam bezig en beperk je de uitstoot van CO2 ook nog eens met miljoenen tonnen per jaar. Eveneens de vliegreizen richting verre oorden fiks duurder maken en ontmoedigen. In plaats van nog meer betonnen tumoren met kijkgaten te bouwen, zou je beter 1000 bomen per inwoner uit deze gemeente in deze provincie aan kunnen gaan planten. Bij twijfel aan mijn woorden, lees dan het boek De verborgen impact van Babette Porcelein maar. Stond afgelopen zaterdag nog een artikel over haar en dit boek in het DvhN, maar dit zullen velen wel niet gelezen hebben, daar artikelen uit deze krant niet kies zijn voor de pro Green aanhangers als genoemd in bovenstaand artikel, welke eerst maar eens zelf goed in de spiegel zou moeten gaan kijken.

  • Prima initiatief.
    Vreemd eigenlijk dat zoiets er niet veel en veel eerder was, maar beter laat dan nooit.

  • Nephippies zijn het. Zogenaamd groen en feministisch. Als ze zich daadwerkelijk erin zouden verdiepen en niet Jan en alleman nablaten (je weet wel; personen en organisaties die er financieel/politiek belang bij hebben) dan zou het leven een stuk fijner zijn.

    Een eigen mening hebben dit soort lui niet omdat ze in hun eigen bubbel leven en weigeren te luisteren naar meningen buiten hun bubbel.

    Van de week nog: klaver populair bij jongeren/scholieren. Dat is toch triest? Dan schort er echt iets aan goed en oprecht eerlijk onderwijs.

  • Notoire zeurpieten hou je altijd... ondertussen met kerst wel weer een uitgebreide bio-industriehap naar binnen werken, maar daar zullen we het verder maar niet over hebben.
    Tip: koop er een fles azijn bij, voor een bepaalde doel... oh ja, is ook biologisch te koop.

    • Typische uitspraken van iemand welke Groen voor de buhne wil zijn. Bio-industirehap? Echt niet, gewoon eerlijk eten, zonder pokon groente en vlees zonder groeihormonen.
      O ja, denk je er wel aan dat jij de Lidl wijn welke mensen als jij drinken, niet te lang laat staan? Anders schijnt dit een azijnachtige smaak te krijgen, wellicht dat het ontstaan van je posting hierdoor is ontstaan.

      • Wow, origineel...
        Maar jíj voelde je dus aangesproken Middenweg?
        Dat zal dan wel zijn redenen hebben :-)

Recente berichten

Zonnig en aangenaam weer wordt de komende dagen zo nu en dan onderbroken door (onweers)buien

Flinke perioden met zon worden tot na het komende weekend nu en dan afgewisseld door…

8 uur geleden

Donar verrast met overwinning op Heroes Den Bosch

Donar heeft de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel…

9 uur geleden

Jaar van Anno Smith’ afgesloten met onthulling van mozaïeken picknicktafel in Indische Buurt

Inwoners uit De Hoogte, de Korrewegwijk en de Indische Buurt zijn de afgelopen weken druk…

10 uur geleden

Cultuurfonds en provincie zoeken kandidaten voor Groninger Cultuurprijzen

Personen, instellingen of groepen die een bijzondere impuls geven aan de culturele sector in Groningen,…

11 uur geleden

Deel van Zeeheldenbuurt krijgt geen stempas in de bus

De stempassen voor de Europese Verkiezingen van 6 juni hadden uiterlijk op 9 mei bij…

12 uur geleden

Gemeente roept Stadjers op: houd je katten tot half juli ’s nachts binnen voor de vogeltjes

De gemeente Groningen roept katteneigenaren op om hun huisdier tot halverwege juli 's nachts binnen…

13 uur geleden