FC Groningen ten onder tegen Excelsior

nieuws

FC Groningen heeft zondag in Rotterdam met 2-0 verloren van Excelsior. Bij rust was de stand 1-0 voor de thuisclub.

Excelsior kwam al in de 8e minuut op voorsprong door linksback Massop, die geheel ongedekt kon inkoppen uit een vrije trap. FC Groningen had daarna het betere van het spel. Spits Lars Veldwijk schoot in vijf minuten tijd tweemaal tegen de paal.

Ook in de tweede helft had de FC meer balbezit, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 78e minuut zette coach Ernest Faber zijn laatste troef in: spits Tom van Weert voor verdediger Yoëll van Nieff. Het was echter Excelsior dat vijf minuten later scoorde uit een uitbraak. Stanley Elbers tikte de bal in het doel.

FC Groningen en Exelsior hebben op de ranglijst van plaats gewisseld. De FC staat nu 13e met 17 punten uit 17 duels.