FC Groningen met ruime winst op Sparta winterstop in

FC Groningen is met een winstpartij de winterstop ingegaan. Thuis werd Sparta zondagmiddag met 4-0 verslagen. FC Groningen staat dertiende in de eredivisie met 20 punten uit 18 wedstrijden.

De wedstrijd begon met een minuut durend applaus voor de FC Groningen supporters die het afgelopen jaar zijn overleden. De beste kansen voor de pauze waren voor het sterkere FC Groningen. Zo schoot Oussama Idrissi op de lat en Mimoun Mahi op de paal. De rebound na de bal op de paal vloog er ook niet in. Lars Veldwijk knalde over. Idrissi stuitte daarvoor ook nog een keer op Sparta doelman Roy Kortsmit. Namens Sparta kreeg Loris Brogno twee mogelijkheden.

Vier minuten na rust opende FC Groningen de score. Idrissi profiteerde van een Rotterdamse fout en bediende Veldwijk die het afmaakte: 1-0. Doelman Sergio Padt voorkwam kort daarna de gelijkmaker van Robert Muhren. Veldwijk had de 2-0 op de schoen, maar stuitte op Kortsmit.

Veldwijk viel uit met een blessure en zijn vervanger Tom van Weert zette FC Groningen na 74 minuten wel op een 2-0 voorsprong op aangeven van Mahi. Frederik Holst ramde in de 86e minuut een voorzet van Juninho Bacuna in eigen doel: 3-0. Ritsu Doan bepaalde in de laatste minuut de 4-0 eindstand.