FC Groningen met ruime winst op Sparta winterstop in

sport
Foto: Sportphotoagency.com FC Groningen - Sparta. Oussama Idrissi in actie.

FC Groningen is met een winstpartij de winterstop ingegaan. Thuis werd Sparta zondagmiddag met 4-0 verslagen. FC Groningen staat dertiende in de eredivisie met 20 punten uit 18 wedstrijden.  

De wedstrijd begon met een minuut durend applaus voor de FC Groningen supporters die het afgelopen jaar zijn overleden. De beste kansen voor de pauze waren voor het sterkere FC Groningen. Zo schoot Oussama Idrissi op de lat en Mimoun Mahi op de paal. De rebound na de bal op de paal vloog er ook niet in. Lars Veldwijk knalde over. Idrissi stuitte daarvoor ook nog een keer op Sparta doelman Roy Kortsmit. Namens Sparta kreeg Loris Brogno twee mogelijkheden.

Vier minuten na rust opende FC Groningen de score. Idrissi profiteerde van een Rotterdamse fout en bediende Veldwijk die het afmaakte: 1-0. Doelman Sergio Padt voorkwam kort daarna de gelijkmaker van Robert Muhren. Veldwijk had de 2-0 op de schoen, maar stuitte op Kortsmit.

Veldwijk viel uit met een blessure en zijn vervanger Tom van Weert zette FC Groningen na 74 minuten wel op een 2-0 voorsprong op aangeven van Mahi. Frederik Holst ramde in de 86e minuut een voorzet van Juninho Bacuna in eigen doel: 3-0. Ritsu Doan bepaalde in de laatste minuut de 4-0 eindstand.

 

Deel dit artikel:

  1. Blij met de punten, minder met het spel. Hoewel als je vele kansen hebt, en er drie maakt, je het niet slecht doet.

   Vandaag ondanks twee seizoenkaarten niet geweest. Successupporter? Niet echt. Als Groningen in de jupilerleague op vrijdagavonden met opgestroopte mouwen, met de mes tussen de tanden en redelijke hoeveelheid Groningse jongens opportunistisch de strijd aangaat, ben ik zeker bij.

   Ben alleen zo moe van dat impotente op balbezit gebaseerde combinatievoetbal. Daarvoor kijk ik wel naar Barcelona, Arsenal of ander op corrupte wijze gefinancierde topclub. Als ik dat al interessant zou vinden. Want geef mij maar teams met team met Diego Simeone als coach. Of het Red Bull Salzburg dat dat clubje uit Amsterdam uit en thuis van het veld blies.

   Joop Gall als cultuurbewaker? Naast Jans, Scout(s), Kemkers en de trainer van het eerste elftal. Ben ik voor!

   1. Het hele jaar afgeven op zogenaamde nepsupporters en dan blijk je er zelf ook eentje te zijn. Dat valt me erg van je tegen. Jammer dat je je club niet in barre tijden blijft steunen.

 1. De punten zijn binnen. De tegenstander erg zwak maar dat is tegenwoordig nog geen garantie voor succes. Met een overwinning is het wel heel wat beter om de winterstop in te gaan, ondanks de belabberde eerste seizoenshelft.
  Waarschijnlijk de laatste wedstrijd van Mahi en wellicht ook Padt. Ik wens ze een fraaie voortzetting van hun carrière. Het zou een wonder zijn wanneer er gelijkwaardige vervangers aangetrokken worden.

 2. 4-0, wat veel hoger uit had moeten vallen, dan doe je het toch ook iets wel goed. Ja, tuurlijk was de tegenstander zwak, maar dat doet toch verder niets af aan een ruime overwinning. Dat wil het publiek in de Euroborg, toch? De dekkingsfouten bij de FC, wat Sparta toch nog wat kansjes gaf, viel me wel op. Wederom en lijkt er niet uit te gaan. Het centrum van de verdediging ziet er niet goed uit.

  Idrissi was top. Sowieso de speler met de meeste potentie. Voor zo’n jongen kom je naar het stadion.

  1. Reis vind ik (zei de gek) meer potentie hebben. En met een sterke verdedigende middenvelder erbij, kunnen hij en Bacuna en Doan (beide niet minder potentie dan Idrissi) zich snel verder ontwikkelen. Naast een type Schaars, ontwikkeld Bacuna zich snel tot een speler die we hier niet kunnen houden. Jenssen is helaas als leider ongeschikt gebleken.

   Mochten we Mahi, Padt verliezen, en Virgil van Dijk wordt verkocht, dan inzetten op verdedigende middenvelder en Dumic (Utrecht). Begois is geen Padt, maar met deze twee versterkingen komt de tegenstander ook minder makkelijk bij onze goal.

   Idrissi en Veldwijk voorin. Heb je Hoesen (die misschien niet genoeg scoort voor een spits, maar die andere aanvallers beter laat spelen) en Antuna als aanvallende troeven achter de hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *