FC Groningen gaat voor drie uit vier op bezoek bij hekkensluiter Roda JC

FC Groningen speelt zondagmiddag de ‘lunchwedstrijd’ tegen Roda JC. Sergio Padt is een twijfelgeval, de keeper is ziek. Daarnaast bestaat er onzekerheid over Lars Veldwijk. Mimoun Mahi begint op de bank, de doelpunten moeten komen van Tom van Weert. Voor Kasper Larsen (achillespees) en Ruben Jenssen (ziek) komt de wedstrijd te vroeg.

FC Groningen won zes van de 35 wedstrijden in het verre zuiden, de laatste keer in 2014. Vorig seizoen werd het 3-1 voor de Limburgers, ook in de bekerwedstrijd eerder dit seizoen was dat de uitslag. Met het oog op de grasmat in Kerkrade trainde het team de afgelopen week op kunstgras.

Afgelopen zaterdag haalde de FC drie punten op in Den Haag, waar het tegen ADO een aardige wedstrijd op de mat legde. Met die pot in het achterhoofd treffen de Groningers, die twaalfde staan, nu in Roda de hekkensluiter van de Eredivisie. De moeilijk scorende Limburgers kenden een turbulente week, waarin ze een statement uitbrachten naar de eigen supporters waarin om steun werd gevraagd. Roda JC werd vorige week in de gewonnen wedstrijd tegen SC Heerenveen uitgefloten door de eigen aanhang.

Van de laatste drie wedstrijden won Groningen er twee, thuis tegen Vitesse en uit bij ADO. Tegen Feyenoord ging de Trots van het Noorden in het Noordlease Stadion onderuit. Juist tegen de zwakkere broeders pakt de ploeg weinig punten. Tegen VVV, NAC, Willem II en Sparta, ploegen die allemaal lager staan dan de FC, werd in totaal een schamel punt gehaald.

Vermoedelijke opstelling: Begois; Te Wierik, Memisevic, Van Nieff, Warmerdam; Bacuna, Reis, Doan; Drost, Van Weert, Idrissi.