Categorieën: Nieuws

Druk op voedselbank neemt toe

Het aantal klanten van de voedselbank gaat vanaf 1 januari toenemen. De criteria zijn verlaagd, waardoor met name alleenstaanden profiteren.

De voedselbank verwacht dat het aantal huishoudens toeneemt van 730 naar 800 of 850. In totaal gaat het om 2600 mensen. De voedselbank kan dat nog nauwelijks aan.

Momenteel worden er vanwege de kerstdagen extra acties georganiseerd. Zo krijgen de cliënten van de voedselbank een kerstpakket en bonnen om bij de supermarkt eten te kopen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Misschien de criteria verhogen?

    Je mag geen auto hebben en een check op de inboedel wat er aan waarde staat. Je verkoopt het maar. En ga maar fietsen, is ook nog gezond voor je.

    Het is privacyschending, dat geef ik toe, maar hier mag van mij een uitzondering op worden gemaakt. Dat zoiets als de voedselbank alleen bestaat voor de mensen die het echt nodig hebben.

    Het is net als een zwerver wat geven omdat ie graag wil overnachten of er eten voor wil kopen... Ik vraag altijd wat ie wil hebben haal ik het op bij de boodschappen die ik toch al doe: wat denk je wat ie zegt?

    • Informeer eens - bij voorbeeld bij Ulfert Molenhuis - waarom de criteria zijn bijgesteld zoals ze zijn bijgesteld .

  • Nederland moet zich schamen dat het voedselbanken nodig heeft. We zijn nog altijd een van de rijkste landen ter wereld, en er leven helaas mensen in bittere armoede. Haal de centen weg waar ze zitten, en verhoog niet de BTW op de gewone levensmiddelen. Laat de multinationals die hier in dit land zijn gevestigd maar eens belasting betalen.

    • Niet zo de SP en andere goedkoop scorende partijen napraten aub maar zelf nadenken. 3% van 4000 euro op jaarbasis is 120 euro en dat is best ruim voor boodschappen bijvoorbeeld dus valt best mee. Het kabinet heeft een punt dat ze de multinationals tevreden moeten houden willen we hier in Nederland banen blijven houden/creëren.

      Echter ben ik het alleen niet eens met deze maatregel in deze tijden uit te voeren omdat de burger jarenlange bezuinigingen voor zijn kiezen heeft gekregen en de "cadeautjes" daarom verkeerd uitgeven. Niet omdat ik het de aandeelhouders niet gun.

      Verder moeten de vaste lasten omlaag en/of het minimum loon met uitkeringen omhoog. Maar ja wat doet dit kabinet? Die gooien alleen al de vaste lasten van energie omhoog door belastingen (zogenaamde milieumaatregelen waar de burger niets van terug gaat zien, huurders al helemaal niet) vanaf volgend jaar. Ondertussen gaat de huurtoeslag voor de minima ook nog een paar euro omlaag. Anders zou het niet eerlijk zijn voor de HRA burgers???

      Men kan wel domme vergelijkingen maken dat derde wereld landen honger lijden en niet zoveel luxe hebben etc etc etc maar die bouwen geen dubbele schulden op als ze bijvoorbeeld geen zorgverzekering kunnen betalen om te kunnen eten. De standaard van het leven is gewoon anders hier. Het is hier bij weinig geld vaak kiezen tussen honger lijden of in de schulden komen door alleen al de vaste lasten. Heb je nog niet eens de leningen en postorderbedrijven meegenomen.

      Kortom meer financiële problemen, meer kopzorgen, meer mensen in de ziektewet of een andere vorm van uitkering.

      En ik zou graag zien dat Den Haag meer (financieel) opkomt voor alleenstaanden zonder kinderen. En niet gezinnen steeds meer belonen met subsidies door milieu vervuilende mensen op de wereld te zetten. Kinderen nemen is een keuze waar je zelf voor moet betalen en geen recht waar de maatschappij voor moet opdraaien.

      • Wat betreft de energienota; een extra belasting om de energietransitie mogelijk te maken. Je haalt het weg bij de minima en de bedrijven en particulieren met een eigen huis, profiteren van deze pot in subsidievorm. Deze bedrijven en particulieren halen vervolgens ook nog eens over deze subsidie hun winsten!

  • Veel aanstellerij, mensen komen veelal in de problemen door hun eigen fout. Meer willen hebben dan ze kunnen veroorloven. Voedselbank was om verspilling tegen te gaan, tegenwoordig meer een tool voor de zieligheidsindustrie.

    Ik verlaat vanaf januari Nederland weer. Genoeg van de overheid die me leeg wil plukken en al die mensen wiens kosten ik op mijn bordje gepresenteerd krijg via belastingen. Veel plezier met de nieuwe tandartsen en medici die schijnbaar nederland komen verrijken.

    tabee!

  • @ K.Vaak wat een onzin kraam je uit. Ik heb veel in zogenaamde "derde wereld" landen gewoond. Gezondheid is gratis, dus bouwen ze zeker geen schulden op. De kans dat je levend een ziekenhuis verlaat zonder private kostenverzekering is echter aanmerkelijk lager. Ik ken mensen die weken moesten wachten voor een levensbedreigende noodzakelijke operatie. Ik ken mensen die zonder verdoving zijn geopereerd omdat er geen narcotica voor handen was. Wel een ervaren dokter, ze heeft het overleefd. De dokter sneed de boel 'gewoon' open en wroete door de ingehanden om de bloeding te vinden en te stoppen. Een wat andere situatie die jij schetst. Dan zie je die mensen ook voor een paar euro werken, handeltje op straat. Daar heb ik nou veel meer respect voor dan de klagende Nederlander die teveel zuipt, rookt en de hele dag op zijn reet zit te zappen terwijl anderen voor hen werken. Ik ken helaas wat teveel nuttelozen die wel kunnen, maar vooral niet willen. Of ze willen niet verhuizen naar waar werk is en blijven in hun eigen wereldje hangen.

    • 0.3% kreeg Groningen vanuit de eigen bodemschatten, wat tegelijkertijd ook nog eens voor een imagoprobleem zorgt. De politiek beweegt daar niet in Willem, zodat Groningen ook een fatsoenlijke economie kan opbouwen. Veel (ex) ondernemers in Groningen doen ook een beroep voor de bijstand van zelfstandigen. Ik ben blij voor je Willem dat jij je zaakjes nog goed op orde hebt zodat je anderen kan afblaffen! Dat soort mensen heb je ook bij de VVD. Ze zitten in de lokale politiek, maar hebben wel hun inkomen te danken vanuit een ambtelijke organisatie of een aanverwante instelling en blaffen vanuit die hoedanigheid er ook op los. Veilig dus!

      Tabee Willem!

Recente berichten

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

3 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

4 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

5 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

5 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

6 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

6 uur geleden