Donar wint topper tegen Den Bosch

Donar heeft zondagmiddag in eigen huis de topper tegen New Heroes uit Den Bosch met 85-65 gewonnen.

In de eerste helft waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd. Halverwege het eerste kwart een klein gaatje geslagen (17-12), maar de gasten kwamen langszij en stonden na 10 minuten spelen voor met 21-24. Vooral Anthony Marshall liet zich gelden, met 12 punten in 13 minuten spelen. Toch kwam Donar langszij, en in de laatste minuten voor rust had de thuisploeg een goede fase. Ook was het gunstig dat Stefan Wessels en Maarten Bouwknecht van Den Bosch al snel op drie persoonlijke fouten kwamen. Bij rust was het 46-40.

In het derde kwart liep Donar verder uit, tot 65-50 na 30 minuten. In het laatste kwart kon Den Bosch geen vuist meer maken, en Donar won de wedstrijd met maar liefst 20 punten verschil.

Topscorers bij Donar waren Brandyn Curry met 21 punten, Drago Pasalic met 13 punten en Sean Cunningham met 12 punten. Jason Dourisseau had een ‘double-double’ met 10 punten en 11 rebounds. Topscorers bij New Heroes waren Anthony Marshall met 18 punten en Keshun Sherrill met 16 punten.

Donar blijft op de tweede plaats staan in de Dutch Basketball League, Achter ZZ Leiden, en heeft nu 14 punten uit 9 wedstrijden.