Donar wint ruim van Leiden

Donar heeft zaterdag de topper tegen de nog ongeslagen koploper, ZZ Leiden, met ruim verschil gewonnen. Het werd in Martiniplaza 91-69.

De 3500 toeschouwers wisten niet wat ze zagen in het eerste kwart. Leiden werd compleet onder de voet gelopen. Een ijzersterke verdediging en goede aanvallen leidden via 9-0 en 21-2 tot de stand 28-10 na de eerste 10 minuten. De gevreesde schutter Carrington Love van Leiden kwam nauwelijks tot scoren, en alleen oud-Donar-speler Jessey Voorn was gevaarlijk (11 punten in de eerste helft, waarvan 9 uit driepunters). Bij rust was het 46-23.

Al vroeg in het derde kwart kreeg Love ook nog eens zijn vierde persoonlijke fout. Na rust ging Donar minder geconcentreerd spelen. De kwartstand 21-21 leidde tot de tussenstand 67-44 na drie kwarten. In het laatste kwart kon Leiden maar één puntje inlopen.

Grote man bij Donar was Evan Bruinsma met 22 punten (waaronder 12 uit driepunters) en 14 rebounds. Jason Dourisseau maakte 18 punten en Brandyn Curry 13. Topscorer bij Leiden was Jessey Voorn met 20 punten.

Donar heeft nu 16 punten, evenveel als Leiden, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Daarom blijven de Groningers op de tweede plaats staan in de Dutch Basketball League.