De Wijert wil meer groen en beweging

De bewoners van De Wijert zijn het er unaniem over eens: het beleid van de gemeente in de wijk moet zich toespitsen op Groen & Buitenzijn. Dit was één van de vijf categorieën waar de bewoners van de wijk de afgelopen week op konden stemmen. Bijna 900 mensen brachten hun stem uit.

Per persoon kon men online of in de werkplaats vijf stemmen verdelen over de projecten, of alle vijf op één project uitbrengen. Van de ruim 4.300 stemmen gingen er 700 naar Outdoor Recreatie: Sport, spel en water. Het project dat op de tweede plaats eindigde gaat over het schoonhouden van de buurt. Met name de zogenaamde ‘snoeproutes’ tussen scholen en supermarkten is de bewoners een doorn in het oog.

De gemeente wil haar inwoners actief betrekken bij hun wijkbeleid. De Wijert is de eerste van vijf wijken waarin de gemeente een dergelijke vorm van lokale democratie wil toepassen. De uitslag dient als leidraad voor het beleid van de gemeente.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *