Bewoners Ter Borch blijven strijden tegen supermarkt

In de wijk Ter Borch aan de zuidkant van de stad komt geen supermarkt. Althans als het aan de actiegroep STOPTynaarlo ligt. “We blijven strijden al moeten we daarvoor naar de Raad van State.”

In de gemeenteraad van Tynaarlo werd maandagavond met een nipte meerderheid voor de komst van de supermarkt gestemd. “De strijd is nu pas echt begonnen”, zegt Sietse Wiersma van de actiegroep. “De raadsvergadering van gisteravond beschouwen we als de generale repetitie. De komende tijd gaan we er aan werken dat de gemeenteraad de plannen alsnog van tafel haalt, en als dat niet gebeurd dan stappen we naar de Raad van State, hoewel ik hoop dat het allemaal niet zo ver hoeft te komen.”

In de wijk Ter Borch kom je op verschillende plekken spandoeken en stickers tegen waarin de onvrede geuit wordt over de supermarkt. “Kijk zelf. De mega-supermarkt wordt gebouwd pal naast twee schoolgebouwen en een kinderopvang waar in totaal achthonderd kinderen les krijgen. Met al het verkeer van een supermarkt erbij ontstaan gewoon gevaarlijke situaties.”

Daarnaast vindt Wiersma dat men als bewoners is voorgelogen. “Tegen ons is altijd gezegd dat er hier ruimte is voor woningen en niet voor winkels. Gewoonweg omdat dit niet nodig zou zijn met winkelcentra in Paterswolde en aan het Overwinningsplein op steenworp afstand. Nu wordt dat ineens aangepast terwijl de gemeente Groningen juist zit te springen om woningen. Die kunnen hier gebouwd worden maar men kiest voor een supermarkt waar wij als bewoners helemaal niet op zitten te wachten.”