Basisonderwijs staakt op 12 december opnieuw

nieuws
Foto: Liesanne de Haan

De leraren in het basisonderwijs gaan dinsdag 12 december opnieuw staken. Dat heeft de organisatie PO In Actie bevestigd.

In oktober deed het overgrote deel van de basisscholen in het land de deuren ook al een dag op slot. De onderwijzers eisen 900 miljoen euro voor een salarisverhoging en 500 miljoen voor verlichting van de werkdruk. Daarmee moet ook het dreigende tekort aan onderwijzend personeel worden aangepakt.

Minister Arie Slob heeft vorige maand in totaal 700 miljoen euro extra toegezegd. Volgens PO in actie is dat bij lange na niet voldoende. Er komt ditmaal geen landelijke bijeenkomst in Den Haag. Het onderwijzend personeel mag zelf invulling geven aan de stakingsdag.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *