Zaak Vindicat: OM eist 180 uur werkstraf en één dag cel

nieuws
Foto Andor Heij

Justitie eist een celstraf van 91 dagen, waarvan 90 dagen voorwaardelijk, plus een taakstraf van 180 uur tegen de 24-jarige Wouter B.

Hij stond terecht voor mishandeling van een eerstejaars student tijdens een ontgroening van studentenvereniging Vindicat. Wouter B. zou in augustus vorig jaar bovenop het hoofd van de eerstejaars zijn gaan staan. Het slachtoffer moest vervolgens naar het ziekenhuis vanwege een hersenoedeem. Hij deed in eerste instantie geen aangifte, maar de zaak werd toch aanhangig gemaakt na de bekendmaking van meerdere misstanden bij Vindicat.

De verdachte heeft bekend dat hij zijn schoen tegen het hoofd van zijn slachtoffer heeft gezet. Hij wordt ook verdacht van het verwonden van een tegenstander tijdens een waterpolowedstrijd in Groningen. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Deel dit artikel:

  1. In ieder geval een strafblad, wat voor zijn toekomstige werkzaamheden niet erg handig is. Zelfs rijke papsie & mamsie gaan daar weinig tegen kunnen doen. Een VOG gaat hij niet kunnen aanleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *