Categorieën: Nieuws

Woontoren naast het Poortje

Er komt een gebouw van 70 meter hoog met daarin 600 woningen op het braakliggend terrein naast de gesloten jeugdinrichting Het Poortje.

Het gaat om diverse soorten woningen. De bouwer heeft de plannen ook al aan de buurtbewoners gepresenteerd en de vergunning zal geen discussie meer opleveren denkt wethouder Roeland van der Schaaf.

Er mag daar gebouwd worden volgens het bestemmingsplan.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

      • Zoals deze stad er een jaar of 25-30 geleden bij stond en lag. Ruimte, wijdsheid, vergezichten, laagbouw, openbaar groen, schone straten en trottoirs en overzicht waar het om bewoners en openbaar bestuur gaat. Stadsvernieuwing in de vorm van eensgezinswoningen en grondgebonden woningen i.p.v. meer en meer in beton gegoten hoogbouw tumoren met kijkgaten. Geen uitbreiding met meer hoogbouw op dezelfde vierkante meters stad. De bedenkers van de z.g. compacte stad zijn volledig voorbij gegaan aan het feit dat de basis van de oorspronkelijke stad veel en veel te klein is om zoveel mensen te huisvesten. Maar diezelfde bedenkers wonen zelf veelal buiten deze stad in de betere wijken en neiuwbouwwijken als Meerstad en Ter Borch, wat voor een autochtone inwoner niet is weggelegd. Dit gaat zich meer en meer wreken door onvrede, door teveel mensen op te weinig vierkante meters stad. Door de mobiliteit en het dichtslibben van de wegen in deze stad, ben ik met de auto tegenwoordig sneller vanuit Groningen in Winsum, dan wanneer ik van Noorderhogebrug naar Helpman/Groningen zuid moet rijden.

        En misschien wel het allerbelangrijkste, Groningen was, is en blijft een provinciehoofdstad, niets meer, niets minder.

      • Steden? Rome, Wenen en Parijs.

        Londen, Frankfurt en Athene veel minder. Slechts (in geval van. Londen zeer) grote en dichtbevolkte treuroorden.

        Een stad heeft geschiedenis. Plekken zonder en/of met een vernietigde geschiedenis zijn gebieden waar slechts sprake is van een zeer grote concentratie tot consumenten gereduceerde personen. Zijn geen steden.

        Sloop geschiedenis een doel van Cultuur Marxisten als Roeland van der Schaaf? Een stroming die zegt dat er eerst grote culturele identitaire sloop nodig is voordat de arbeider de klassenstrjd aangaat. Wellicht.

        (Kan je Jordan Peterson aanraden. Man mag zichzelf graag horen praten, en gaat in zijn ijdelheid de boeken van zijn vakgebied te buiten, maar zegt onder ander over Cultuur Marxisme interessant dingen).

  • En zo wordt de stad Groningen nog verder verpest door de PvdA macht die in de klauwen van de projectontwikkelaars zijn terecht gekomen.

    • Ok dan geen toren. kopen we de huizen om je heen op een stouwen die vol met studenten. Harstikke gezellig.

      • Waarom niet een RUG en Hanze-brede numerus fixus? Waarom zou een ongeremde groei van de studentenpopulatie in deze een zo fraaie kleine provinciestad een goede zaak zijn? En is in Groningen studeren een onvervreemdbaar mensenrecht?

      • Kun jij @mac ...ook eens gesprekken voeren op "niveau" als al je buren studenten zijn geworden of de huizen zijn weggegeven aan uitgeprocedeerde asielzoekers..
        Suckces

      • VSH: De groei van het aantal studenten valt wel mee. Veel blijven thuis wonen vanwege het leenstelsel. Buitenlandse studenten hebben het moeilijk op de huurmarkt. Prima dat daar voor gebouwd wordt. Scheelt ook een hoop rommel in de wijken.

        Strobossio: Je raaskalt. Uitgeprocedeerden krijgen geen huis. Hooguit een plekje op een boot of in een aftands hotel, tot ze weer vertrokken zijn.

  • Uitstekend plan dat de druk op de kamermarkt kan doen afnemen en dus goed voor de wijken waar veel,studentenhuizen staan.

    • Verklaar jij dit voordeel dan eens nader, er zal door de bouw van nog meer in beton gegoten hoogbouw tumoren niets gaan veranderen daar waar het om studentenbewoning in bestaande wijken gaat, deze pandeigenaren gaan hun studentenhuizen echt niet met verlies van de hand doen en zullen dit te allen tijde aan blijven houden en verhuren. Wil je werkelijk dit probleem gaan oplossen, dan zul je dit eerst moeten gaan erkennen en een finale oplossing uit aan voeren, wat zal bestaan uit een numerus fixus voor een groot aantal studierichtingen in te gaan stellen om zo in de komende 5-10 jaa al met al een 20.000 studenten minder toe te laten. Dan ga je het probleem echt aanpakken en niet enkel waar het om woningnood gaat.

Recente berichten

“De vermissing stopt pas als de vermiste is gevonden, dat is mijn drijfveer”

Waar zijn de lichamen van de vijftien geëxecuteerde stakers die begraven zijn op Appèlbergen? Dat…

28 minuten geleden

Harense brengt 22 terreinwagens naar Oekraïne: “Beeld van kapot geschoten vliegveld moet ik nog een plekje geven”

Willemijn Kemp van de Sociale Brigade uit Haren is weer terug in Nederland. De afgelopen…

58 minuten geleden

Eerste gierzwaluwen weer in Stad gesignaleerd: “Skrieeh, skrieeh”

De gierzwaluw is weer in de stad gearriveerd. Met het mooie weer van de afgelopen…

1 uur geleden

Groningen viert Bevrijdingsdag: Leutje Festival, Bevrijdingsfestival en activiteiten in Bevrijdingsbos

Groningen viert zondag de vrijheid. Op Bevrijdingsdag vinden in de stad verschillende activiteiten plaats. (meer…)

2 uur geleden

Haren kampioen, Gruno doet goede zaken, VVG gedegradeerd

In de tweede tot en met de vierde klasse was er weer van alles te…

3 uur geleden

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

10 uur geleden