Veel vacatures in regio Groningen

nieuws
foto: Frank de Kleine / Flickr.com

Er ontstaan de komende vijf jaar vele vacatures in de arbeidsmarktregio. Maar er is meer aandacht nodig voor de aansluiting tussen vraag en aanbod voor bepaalde beroepen. Dat blijkt uit de Baanopeningenmonitor van de Hanzehogeschool.

De monitor is ontwikkeld in samenwerking met regionale werkgevers. Daarvoor  is de afgelopen twee jaar de arbeidsmarkt in onze regio onderzocht. Ruim honderd bedrijven hebben informatie gegeven. De deelnemende bedrijven verwachten over vijf jaar samen 1,6% meer personeel nodig te hebben dan nu.

Bovendien ontstaan vacatures door pensionering van zittende mensen en door natuurlijk verloop. In totaal ontstaan de komende vijf jaar bij deze bedrijven ruim 4.700 banen. Bij zeker 10 procent daarvan zal nieuwe instroom (van jonge afstudeerders, werklozen of herintreders) nodig zijn. Vooral bij ICT-beroepen, zoals applicatieprogrammeurs, softwareontwikkelaars zijn moeilijk vervulbare vacatures te verwachten.

Deel dit artikel:

  1. “Vooral bij ICT-beroepen … zijn moeilijk vervulbare vacatures te verwachten”
    Met twee goeie IT opleidingen en diverse detacheerders in de stad zou dát toch geen probleem moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *