Categorieën: Nieuws

Stad wist van twijfels SodM

Al in mei liet het Staatstoezicht op de Mijnen aan Warmtestad weten dat zij in gesprek wilde over de deskundigheid bij Warmtesstad. Op 28 augustus was er een geprek  tussen het SodM, Dick Takkebos, de baas van Warmtestad en een ambtenaar. Daarbij werd gewezen op de kwaliteit bij warmtestad en de risico’s die geothermie oplevert in een gebied waar al gas wordt gewonnen.

Burgemeester Peter den Oudsten en wethouder Mattias Gijsbertsen spraken vervolgens op 25 september met het SodM waarbij het SodM in ieder geval aandrong op een seismische risicoanalyse. Al sinds maart 2016 dringt het SodM daarop aan. Twee dagen later sprak de wethouder met de gemeenteraad, waarin de twijfels, over deskundigheid binnen de organisatie niet aan de orde zijn gekomen. .

Dit blijkt uit documenten die vrijdagmorgen om tien uur openbaar werden gemaakt op verzoek van raadslid Marjet Wolthuis van 100% Groningen.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Als het werkelijk zo is gegaan als boven omschreven dan denk ik dat meneer Gijsbertsen uit kan gaan kijken naar een nieuwe baan en Groningen op zoek kan gaan naar een nieuwe wethouder, al zal deze dan niet van Groene zijde afkomstig zijn.

  • Dit wordt leuk. Nu kunnen we van het Stadsbestuur een reactie verwachten à la "We wisten dat er twijfels waren, maar ja... die zijn er altijd wel. Niets is echt zeker in dit leven. Toch? Dus ons valt niets te verwijten, vinden wijzelf. Joep doei mazzel dag!"

  • Deze wethouder moet opstappen. Hij heeft de bewoners in dubbele opzicht , (gemeente en waterbedrijf ) opgezadeld met een grote schuld. En maar moeilijk doen over een fietstunnel onder de Eikenlaan

    • In plaats van uitzoeken wat er daadwerkelijk mis is gegaan personen weg sturen helpt niets. Behalve dat jij er blij van wordt. Die blijdschap gun ik je niet.

      • Jij bent vast ook 1 van die gasten die alles weggewuifd hebben. Als men iemand van de gemeente terecht wijst ben jij de eerste die hun aldoor verdedigd. Helaas als deze man opstapt krijgt die ook nog gewoon wachtgeld voor deze fiasco. Weer 6 miljoen foetsie en wat er nog bij gaat komen.

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

7 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

7 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

9 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

9 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

9 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

10 uur geleden