Categorieën: Nieuws

Kostverloren op de schop

De buurt Kostverloren is al maanden één grote onveilige bouwput, zeggen bewoners. Sinds mei van dit jaar liggen de straten open vanwege werkzaamheden aan ondergrondse kabels. 

Tijdens een informatieavond, die voorzitter Jacob Bolhuis van de buurtclub organiseerde, beloofde de gemeente echter dat alles gefaseerd zou worden aangepakt. Hiervan leek tot nu toe echter geen sprake. De gemeente is daarom met de aannemers in gesprek gegaan.

Op het kruispunt van de Rembrandt van Rijnstraat en Jan Steenstraat is het een komen en gaan van schoolgaande kinderen, auto’s, vrachtwagens, shovels en graafmachines. Bolhuis spreekt van levensgevaarlijke situaties, mede vanwege de diepe gaten her en der rond het kruispunt. Pas nadat Bolhuis hierover klaagde bij de gemeente zijn er vanochtend hekken geplaatst.

Ook is de gemeente na de klachten in gesprek gegaan met de aannemers. Een woordvoerder van de gemeente laat weten te verwachten dat men zich vanaf nu aan de gemaakte afspraken houdt, en het project gefaseerd aanpakt.

Wouter Hooijer

Bekijk reacties

  • Vreselijke woonwijk, vooral Rembrandt van Rijnstraat straat. Oud- en nieuwbouw tegenover elkaar. Witte portiekflaten afschuwelijk begrijp niet dat mensen daar willen wonen.

    • Veel mensen groeten elkaar daar nog, het is een van de 'sociale huurwoning'wijken die dicht bij de binnenstad en NS station licht en het is goed gemixde wijk kwa leeftijd en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar tja er zijn veel mensen in de wereld die vooral om pracht en praal geven. Dan is Kostverloren idd wat minder aantrekkelijk. De koopwoningen brengen daar overigens wel flink meer op als bv in Lewenborg of Oostersaaiebrug oid.

  • Het gaat om het vervangen van kabels voor gas en electra. De gemeente heeft hier niks mee te maken. Daarvoor is Enexis verantwoordelijk.

    • Omdat er meer vervangen gaat worden dan kabels heeft de gemeente de coordinatie en communicatie van dit project op zich genomen. Maar vooraf heerst er nog wel eens een te idealistisch beeld over hoe zo'n project gaat verlopen. Aannemers beloven natuurlijk van alles om een klus binnen te krijgen en soms nemen oa gemeente ambtenaren ed wel eens erg makkelijk aan dat het dan ook zo gaat. Blijven aangeven waar het misgaat is de enige optie lijkt het.

Recente berichten

‘Zondag zonovergoten, ook komende dagen veel zon”

Het is de komende dagen aantrekkelijk voorjaarsweer. De zon laat zich vaak zien en de…

4 uur geleden

PKC’83 speelt zich vrijwel veilig na winst op GVAV Rapiditas

PKC'83 won zaterdagavond de stadsderby tegen GVAV Rapiditas met 2-1. PKC speelde zich daardoor bijna…

5 uur geleden

Gorecht houdt zicht op nacompetitie na zege op FC Lewenborg

Door een 4-2 overwinning zaterdagmiddag op laagvlieger FC Lewenborg houdt Gorecht nog zicht op een…

6 uur geleden

Helpman wint topper tegen Groen Geel in 3C

Na de Clash van FC Groningen op vrijdagavond stond zaterdagmiddag de Kraker van Corpus op…

6 uur geleden

Verlengingsperiode seizoenkaarthouders FC start aanstaande maandag

Seizoenkaarthouders van FC Groningen kunnen vanaf maandag 12.00 uur hun seizoenkaart verlengen. Men ontvangt hier…

7 uur geleden

Vreedzaam protest op Broerplein bij Academiegebouw

Een groep van zo'n 150 tot 200 personen demonstreerde zaterdagavond op het Broerplein bij het…

7 uur geleden