Categorieën: Nieuws

Kans op vertraging aanpak ringweg zuid

Er is een kans dat de aanleg van de tijdelijke weg langs de zuidelijke ringweg vertraging oploopt. Woensdag diende bij de voorzieningenrechter van de Raad van State in Den Haag een spoedzaak tegen de aanleg.

De zaak was aangespannen door de Vleermuiswerkgroep Groningen en de Natuur en Milieufederatie. De Vleermuizenwerkgroep is tegen de aanleg van de weg omdat die deels over locaties loopt waar vijvers worden aangelegd die als foerageergebied dienen voor deze beschermde dieren.

Over twee weken dient bij de Raad van State een bodemprocedure over het kappen van bomen langs de zuidelijke ringweg. Volgens de voorzieningenrechter zou het vreemd zijn om de tijdelijke weg aan te leggen als de gemeente de zaak rond de bomenkap verliest. De uitspraak in de bodemzaak vindt misschien pas na de feestdagen plaats. De kans bestaat dat de Raad van State de tijdelijke weg opschort tot die bodemuitspraak is gedaan.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Het is onthutsend om te zien hoe slecht de Aanpak Ring Zuid het project heeft voorbereid. De aanwezigheid van vleermuizen en geplande bomenkap zijn al jaren bekend. Men heeft gewoon zitten slapen, huiswerk niet gedaan, en vergeten de juiste maatregelen te nemen. Erg zorgwekkend voor zo een groot project.

  • Waarom verhuis je die vleermuizen niet simpel naar de Eemshaven, daar staat al enkele jaren een heus hotel voor vleermuizen te wachten op een hogere bezettingsgraad.

  • Ik word doodziek van dat soort "werkgroepen" .Alles wordt uit de kast gehaald, om de ringweg te torpederen. Zelfs vleermuizen. Hoe gek moet je zijn om een wegaanleg maanden te vertragen en wat kost dat niet? Zitten wij nog langer inde rotzooi door zo'n groepje dwarsliggers, die vleermuizen erbij moeten halen om hun frustraties af te reageren!.

  • @Robert: Als de projectorganisatie gewoon goed werk had gedaan, en op tijd was begonnen met de bomen en vleermuizen, was er niets aan de hand geweest, en iedereen blij ( inclusief de vleermuizen). Maar ze hebben het gewoon verknald. En nu kun je je afvragen wat ze nog meer verkeerd gepland hebben.

  • Wat kan mij die vleermuizen schelen, die zoeken heus wel een andere plek. Ik zeg nieuwe ringweg bouwen.

  • Ik vraag mij altijd af wie dat nou zijn dat soort mensen die alles zitten te frustreren? Hoe hebben ze zoveel vrije tijd om zich hier mee bezig te houden? Ik bedoel vertel het mij want ik doe blijkbaar iets fout.

    Het lijken me eerder verveelde mensen die nooit een kans in hun leven hebben gehad om ergens een vorm van inspraak te hebben en ergens "de baas" over te kunnen spelen en op deze manier hun gerief halen. Naast de verveling.

    Helaas voor de vleermuizen. Want ze gunnen deze beestjes blijkbaar geen goed leven aangezien ze deze in de stad willen houden i.p.v. laten emigreren naar een plek buiten een stadse omgeving.

    En ondertussen kost het de samenleving handen vol met geld. Wat een helden.

    • Ik vraag mij altijd af wie dat nou zijn dat soort mensen die alles zitten te frustreren?
      dat vraag ik mij als vleermuis ook af.

  • ik zou het fijn vinden als de lokale media nu eens precies voor het grote publiek in beeld brengen wat er allemaal voor deze zogenaamde noodweg moet gaan wijken. Direkt en indirekt. Het lijkt mij bij uitstek hun publieke journalistieke taak en de inwoners en gebruikers van deze stad hebben daar recht op. Openbaarmaking van de feiten die ons angstvallig worden onthouden..

Recente berichten

“Maandag opklaringen en wolkenvelden, komende dagen droog met op Hemelvaartsdag zonnige perioden”

De komende dagen gaan droog en wisselend bewolkt verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er…

29 minuten geleden

Blikschade bij verkeersongeluk op Europaweg

Bij een verkeersongeluk op de kruising Europaweg met de Sontweg zijn zondagavond de automobilisten van…

32 minuten geleden

Bevrijdingsfestival kijkt terug op geslaagde editie (foto’s)

Bevrijdingsdag 2024 zit erop. Op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark was Froukje de laatste artiest…

54 minuten geleden

Historische militaire voertuigen rijden door Groningen: “Je moet het verleden kennen om de toekomst te begrijpen”

Een colonne bestaande uit zo'n 35 historische militaire voertuigen reed op Bevrijdingsdag door Groningen. Eén…

3 uur geleden

Grieken vieren Pasen in Noorderplantsoen met dans, eten en drinken

Terwijl wij het Paasfeest al achter ons hebben liggen, vindt Pasen dit weekend plaats in…

3 uur geleden

Fietser gewond bij verkeersongeluk Helperzoom

Bij een verkeersongeluk zondagavond op de Helperzoom is een fietser gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

4 uur geleden