Jeugdopleiding Be Quick 1887 daalt naar achtste plek op landelijke lijst

sport
Foto Andor Heij: Be Quick 1887 - HBS. Rick Wiersma (11) en Rick Heim (5) stroomden van de jeugd door naar het eerste van Be Quick.

De jeugdopleiding van Be Quick 1887 is landelijk gezakt van de vierde naar de achtste plaats. Dat blijkt uit een inventarisatie van amateurvoetbaleindhoven.nl dat jaarlijks een lijst van de hoogst spelende jeugd bij de amateurclubs maakt.

De daling van Be Quick wordt voornamelijk veroorzaakt doordat de tweede teams in de jeugd niet meer meegenomen worden in de beoordeling.

AFC uit Amsterdam voert de lijst aan die gedomineerd wordt door clubs uit het westen. Be Quick is de één na hoogst genoteerde jeugdopleiding buiten die regio. Slechts JVOZ uit Vlissingen scoort beter. Dat is de regionale voetbalopleiding van Zeeland waar alleen talentvolle jeugd speelt.

GVAV Rapiditas staat met Hoogezand op de 37e plaats in de top 100. Ook zij daalden. GVAV stond vorig jaar 18e en Hoogezand 32e. Andere clubs uit de stad en de provincie Groningen staan niet bij de beste honderd.

De top 100: https://www.amateurvoetbaleindhoven.nl/index.php?page=top-100-jeugdopleidingen