Categorieën: Nieuws

Jasper Honkoop nieuwe fractievoorzitter VVD

Jasper Honkoop wordt de nieuwe fractievoorzitter van de VVD in de gemeente Groningen. Dat is afgelopen weekend bekendgemaakt.

Honkoop volgt Sabine Koebrugge op. Koebrugge is de politieke assistent geworden van staatssecretaris Barbara Visser van Defensie.

Honkoop zit sinds 2014 in de gemeenteraad. De lege stoel die overblijft wordt opgevuld door Elisabeth Akkerman. Zij wordt komende woensdag geïnstalleerd.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Wederom een niet Groninger dat even voor 'de stadjers' gaat bepalen wat wel en niet goed voor ons is.

    • Stem daarom op Amrut Sijbolts. Een echte Groninger.

      Jammer genoeg lijkt Sijbolts van twee dingen niet genoeg doordrongen te zijn. Dat stedenbouw voor negentig procent de agenda van een lokale partij moet bepalen. En dat fatsoenlijk zijn een mooie karaktereigenschap is, maar dat een lokale partij niet op een gelijk speelveld speelt, en veel meer een Henk Westbroek achtige manier van politiek bedrijven vereist.

  • Er worden 3 personen van de VVD genoemd in dit artikel en geen van allen hebben hun roots in Groningen! Derhalve totaal geen dossierkennis over Groningen. Een foute boel dit! Ik erken de raad niet alsook zijn BenW! Wij, stadjers, Grunnegers worden niet vertegenwoordigd. De lokale politiek is een instituut geworden om politiek Den Haag te pleasen Evenals de functionarissen op het provinciehuis.

  • Het lijkt me een goede gewoonte om niet al te veel met de afkomst van mensen rekening te houden bij de verdeling van publieke banen. Dan zou er nooit iemand met getinte huidskleur of een ander accent in het Groninger stadsbestuur komen.
    De visie van ‘buitenstaanders’ lijkt me zeer wenseljk om tot goed beleid te komen.

    • Dat lijkt me niet. De Groningers als prioriteit. Al decennialang staat Groningen op een economische achterstand. En nu laten we iedereen van elders maar hier naartoe komen. En moeten ze zelfs plaats nemen in de lokale politiek. En nu worden de Grroningers zelfs als labbekakken door diezelfde lieden weggezet. Dit onder andere door deze Honkoop met zijn slechts 35 jaar.

      Onze stad en provincie lijkt inmiddels door de politiek te zijn gegijzeld door lieden van buitenaf.

      Geen respect voor de raad in mijn stad!

  • Dag Henk, Ik weet niet hoe je aan je wijsheid komt, maar ik ben geboren (1968) en getogen in de Stad Groningen en dus een echte Molleboon. Waarvan akte.

    • Dag Max, Het is toch ronduit schandalig, dat dit soort lieden worden ingevlogen op voorspraak. Bovendien werd je niet genoemd in dit artikel. Totaal geen dossierkennis en ze roepen maar wat. Ik mag dan hopen, dat jij ze tot de orde roept. Hoe kan je met slechts 1% van de aardgasbaten een eenzelfde economie ontwikkelen als een randstad, waar 88% van de aardgasbaten is geinvesteerd. Bovendien heeft Groningen een groot imagoprobleem als gevolg van de aardbevingsproblematiek. Wellicht om die reden een vooruitziende vanuit politiek Den Haag om de investering dan maar beperkt te houden als kapitaalvernietiging. Bovendien worden de cijfertjes van het CBS misbruikt. Want het gaat absoluut niet goed met Groningen. De definitie van het CBS waarin de werkloosheidscijfers worden bepaald zijn drastisch veranderd. Zie de onderstaande link via trouw .. . Decennialang hebben zijn oerbewoners cq voorouders geknokt voor een beetje welvaart, dan komt zo'n Honkoop, dat ons wilt doen voorkomen alsof we labbekakken zijn. Een ongewenste vreemdeling in het Groningse met een dergelijke mentaliteit! Go Home!

      https://www.trouw.nl/home/waarom-de-werkloosheid-hoger-is-dan-de-cijfers-suggereren~a7434150/

      • Hij is niet ingevlogen, hij woont sinds 2011 in de stad en zit sinds 2014 in de raad. En waar je de veronderstelling van de labbekakken weghaalt, is me helemaal een volkomen raadsel. Dat is in elk geval geen terminologie die we binnen onze partij bezigen.

      • En daarvoor (mede)woordvoerder voor de VVD in politiek Den Haag. Honkoop wil toch de bijstandgerechtigden verder op de huid zitten door ze stevig te sanctioneren. Dan zie je ze als labbekakken. Respecteer, dan ook de rechtstaat, zodat deze bijstandsgerechtigden uiteindelijk ook hun recht kunnen halen. Met nadruk op recht, want zijn beleidsuitspraken doet geen recht. De materie is gerechtelijk daaromtrent veel groter, en beperkt zich niet tot de bepalingen in een participatiewet omschreven.

        Een foute boel door hier in 2011 te komen wonen en als een dolle dwaze dit soort uitspraken te moeten doen. Denk na en verdiep je in Groningen! Of Go Home!

  • Ik las de term "sociale rechtvaardigheid" in het partijprogramma van de VVD. Kan iemand mij uitleggen wat deze VVD zich hierbij voorstelt? Ik bedoel de VVD is niet gek maar wel asociaal en crimineel, is er bestaansrecht voor bijv. chronisch zieken en gehandicapten in de Neo-liberale heilstaat?

Recente berichten

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

14 minuten geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

43 minuten geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

1 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

9 uur geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

9 uur geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

10 uur geleden