Categorieën: Nieuws

Huisartsenpost gaat naar Martini Ziekenhuis

De nieuwe huisartsenpost voor spoedeisende gevallen gaat maandag open in het Martini Ziekenhuis aan de Van Swietenlaan. De post vervangt de huidige locatie aan het Damsterdiep.

De huisartsenpost zit naast de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Daardoor kunnen patiënten optimaal profiteren van de samenwerking tussen de huisartsenpost en het ziekenhuis.

De nieuwe huisartsenspoedpost is ruim opgezet en voldoet aan de eisen van deze tijd om de patiënten goed te kunnen helpen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • En het UMCG begint een eigen post, omdat deze te ver uit het centrum ligt. Ze zijn bang dat anders al die mensen bij de eerste hulp terecht komen terwijl het niet nodig is.

  • Het zal er best mooi uit zien en het is ook heel handig dat de huisartsenpost en de apotheek naast elkaar zitten. Maar het Martini ziekenhuis ligt nou niet bepaald centraal voor de stad.
    Als je geen auto hebt en je moet vanaf de andere kant van de stad 's nachts met je zieke lijf helemaal naar het Martini ziekenhuis dan heb je wel een probleem. Dan zou ik gewoon naar het UMCG gaan.

    • Dat hangt er maar helemaal van af waar je woont, Marie. De situatie die jij beschrijft gold tot maandag voor de bewoners van de zuidelijke en westelijke wijken, alsook voor de kop van Drenthe. Maar je hebt gelijk dat het Martini een stuk minder centraal ligt.

  • Het UMCG wil gewoon een extra huisarts op de spoedeisende hulp omdat dat inkomsten oplevert. Je betaalt de betreffende huisart zijn eigen huisartsentarief en laat de patient het tarief voor de spoedeisende hulp betalen. En let op: als patient betaal je niet bij de huisartsenpost (bij het Martini Ziekenhuis) maar wel als je naar de huisarts op de spoedeisende hulp van het UMCG gaat (het eigen risico is hier van toepassing).

    • Niet helemaal Klaas, het UMCG wil juist ook een huisarts hebben om waar het nodig is mensen niet op te zadelen met een rekening van het eigen risico á 385 euro, want ook een huisarts verbonden aan een spoedeisende hulp valt niet onder het eigen risico.

    • Bij mijn weten wil het UMCG juist een huisarts in dienst nemen om te voorkomen dat mensen onnodig geholpen worden door de spoedeisende hulp.
      Maar ... zodra een huisarts medicijnen voorschrijft gaat de teller lopen. Of je nou naar de huisarts in het Martini ziekenhuis gaat of naar de huisarts in het UMCG.

Recente berichten

Partij voor het Noorden ontstemd over opstelling College: “Waar doen we als raad nog toe?”

De fractie van Partij voor het Noorden is zwaar ontstemd over het besluit van het…

6 minuten geleden

Zo’n 25 mensen springen op eerste dag in het water in Hoogkerk: “Het wat koudere weer deert ze niet”

Openluchtzwembad Hoogkerk is zondagmiddag geopend. Ondanks de overwegend bewolkte dag waren er genoeg mensen die…

27 minuten geleden

“Het was leuk, het was gezellig; we weten weer waar we het allemaal voor doen”

Koningsdag 2024 zit er op. Hoe wordt er in de verschillende wijken en dorpen op…

2 uur geleden

UMCG doet met darm-on-a-chip onderzoek naar auto-immuunziekte: “Het werkt net als in het echt”

Wat gebeurt er in de darmen van patiënten die overgevoelig zijn voor gluten? Dat is…

3 uur geleden

Koningsdag zonder problemen verlopen in Stad

Koningsdag is gezellig, soepel en zonder grote problemen verlopen in Stad. Dat laat de gemeente…

4 uur geleden

Opnieuw geen treinen richting Meppel door aanrijding (opgelost)

Het treinverkeer richting Meppel is hervat. Door een aanrijding in Assen was er zondag een…

6 uur geleden