Groninger ondernemers willen Koningsweekend in plaats van Koningsdag

nieuws

Groningen ontvangt komend jaar op Koningsdag de koninklijke familie. Als het aan de Groninger ondernemers ligt dan blijft het daar niet bij en krijgen we een heus Koningsweekend. De voorbereidingen zijn inmiddels al in volle gang. Dinsdagavond werd er tijdens de ondernemersbijeenkomst van Gastvrij050 onder leiding van Haskia Kramer een brainstormsessie gehouden.

“Tijdens het officiële programma gaat een deel van de stad op slot. Dat is logisch, maar natuurlijk wel vervelend voor de ondernemers. Het zou daarom mooi zijn als we er iets voor terug krijgen”, vertelt Kramer.  “Koningsdag valt dit jaar op de vrijdag voor de meivakantie en dat is een ideale gelegenheid om het weekend er aan vast te plakken. Je moet daarbij bijvoorbeeld denken aan activiteiten als livemuziek op de zaterdagavond, themafilms in Pathé of een Royal Route door de stad.”

Er worden op Koningsdag ruim 20.000 meer bezoekers verwacht dan normaal. De ondernemers richten zich daarbij niet alleen op de Nederlandse markt. “Ook de Duitsers en de Denen zijn erg geïnteresseerd in ons Koningshuis. Het zou mooi zijn als we hen naar Groningen kunnen halen”, aldus Kramer.

 

Deel dit artikel: