Categorieën: Nieuws

Gemeente vraagt klein miljoen voor bed bad brood opvang

Wethouder Ton Schroor vraagt de gemeenteraad toestemming voor een bedrag van 960 duizend euro voor het openhouden van de bed bad broodopvang voor asielzoekers in het eerste kwartaal van volgend jaar.

Sinds voormalig staatssecretaris Klaas Dijkhoff de financiering stopzette, betaalt de gemeente de opvang in het oude F1-hotel aan de Helsinkiweg zelf. Dit om te voorkomen dat de bewoners op straat belanden. Het gaat om uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen of mogen naar hun eigen land, of hun procedure nog moeten afwachten.

Het nieuwe regeerakkoord vermeldt dat er acht vreemdelingen-voorzieningen komen, maar het is niet duidelijk of er ook eentje in Groningen komt. Schroor heeft inmiddels de nieuwe staatssecretaris van justitie Mark Harbers uitgenodigd voor een bezoek aan de bed bad brood-opvang. Hij hoopt dat de gemeente het geld, en eerdere betalingen voor de opvang uiteindelijk terugkrijgt van het rijk.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Dat geld we nooit en te nimmer meer terug. We kunnen misschien beter een paar bussen bestellen en de asielzoekers naar het ministerie brengen. Alleen weer mee nemen als er een cheque komt. Groningen wordt voor het blok gezet, omdat de opvang niet alleen uit aardigheid is, maar ook om de openbare orde te handhaven. Het wordt iig wel eens tijd voor concrete beloftes uit Den Haag. Want Ton Schroor klets wel vaker uit z'n nek (Zie nog in Mei met https://www.oogtv.nl/2017/06/stad-op-zoek-naar-bezuinigingen/ )

  • En ergens wel komisch dat we 6 miljoen een vliegveld subsidiëren , maar vervolgens het vliegveld niet gebruiken om Asielzoekers naar hun thuis terug te brengen. ;)

  • Wat kost het per persoon om deze uitgeprocedeerden in het land van herkomst terug te plaatsen/wat zou je de machthebbers aldaar moeten gaan betalen? Denk al met al dat je daarmee goedkoper uit bent om ze terug te plaatsen in het land van herkomst en geld toe te leggen, dan dat je deze lieden hier nog langer rond laat hangen, dit nog afgezien van het minimale draagvlak wat er hier (nog) bestaat. Nu maar hopen dat er binnenkort een streng toelatingsbeleid in dit land en gelijktijdig in de washetmaarnooitontstaan EU gaat komen, wat dan ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden.

    • Een heel groot hek rondom ons land lijkt mij, en miljoenen andere Nederlanders een HEEL goed idee..

  • Zou men niet beter kunnen besparen op die peperdure activistische overlijdensannonces die de BBBopvang in landelijke dagbladen pleegt te plaatsen?

  • ben benieuwd wat schroor gaat en of mag doen met die asielszoekers die niet meewerken aan hun terugkeer, als groningen zo'n voorziening toegewezen krijgt. en het terug krijgen van kosten gemaakt in strijd met het vigerend landelijk beleid lijkt me een naïeve voorstelling van zaken.

  • Schandalig!! Van ons belastinggeld ILLEGALE dingen doen. Stel, dat wij dat ook deden. Ze zijn afgewezen en hebben alle rechtsmogelijkheden doorlopen. Dus geen cent naar die figuren. Zo snel mogelijk goed- of kwaadschiks het land uit.

Recente berichten

Historische militaire voertuigen rijden door Groningen: “Je moet het verleden kennen om de toekomst te begrijpen”

Een colonne bestaande uit zo'n 35 historische militaire voertuigen reed op Bevrijdingsdag door Groningen. Eén…

41 minuten geleden

Fietser gewond bij verkeersongeluk Helperzoom

Bij een verkeersongeluk zondagavond op de Helperzoom is een fietser gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

2 uur geleden

Leutje Festival is voor en door bewoners: “Laagdrempeligheid en gemoedelijkheid is onze missie”

Het Leutje Festival dat zondag op het Bernoulliplein plaatsvond is een groot succes geworden. Leonie…

4 uur geleden

Canadese tieners staan stil bij vrijheid in Bevrijdingsbos: “Zorgelijk als je niet weet wat de Holocaust is”

In het Bevrijdingsbos is zondagmiddag uitgebreid stilgestaan bij Bevrijdingsdag. Bij de activiteiten waren ook tieners…

4 uur geleden

Voorbereidingen lustrumeditie Swim Challenge in volle gang: “Recordaantal doet mee aan training”

De tiende editie van de Groningen Swim Challenge gaat op 31 augustus plaatsvinden. De voorbereidingen…

6 uur geleden

Be Quick 1887 pakt thuis drie kostbare punten

Be Quick 1887 deed vanmiddag goede zaken in de vierde divisie D. Op de vertrouwde…

6 uur geleden