FC Groningen pakt eindelijk weer eens drie punten

FC Groningen heeft zondagmiddag in de eredivisie thuis weer eens gewonnen. Het werd 4-2 tegen subtopper Vitesse. Daardoor klom FC Groningen naar de dertiende plaats, met 12 punten uit 12 duels.

Na een gelijk opgaand begin kwam Vitesse na 32 minuten op voorsprong toen Kasper Larsen de bal in eigen doel werkte. Oud-FC Groningen speler Tim Matavz was dichtbij de tweede, maar hij kopte voorlangs.

Na rust was Ritsu Duan dichtbij de gelijkmaker, maar hij schoot op de paal. De 1-1 viel na een klein uur wel door een eigen doelpunt van Fankaty Dabo die vanaf grote afstand de bal in het doel lepelde.

Twee minuten later maakte Larsen een overtreding in het strafschopgebied en Matavz schoot de penalty raak: 2-1. De doelpunten bleven snel vallen, want in de 65e minuut scoorde Oussama Idrissi na een mooie aanval de 2-2. Mimoun Mahi knalde na 78 minuten een voorzet van Juninho Bacuna raak: 3-2.  Na 82 minuten werd het zelfs 4-2 nadat Tom van Weert scoorde na een voorzet van Mahi.

Kort daarna kreeg Ludovit Reis zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Ondanks de man minder kreeg FC Groningen in de slotfase een paar beste kansen, maar het bleef 4-2.