FC Groningen pakt eindelijk weer eens drie punten

sport

FC Groningen heeft zondagmiddag in de eredivisie thuis weer eens gewonnen. Het werd 4-2 tegen subtopper Vitesse. Daardoor klom FC Groningen naar de dertiende plaats, met 12 punten uit 12 duels.

Na een gelijk opgaand begin kwam Vitesse na 32 minuten op voorsprong toen Kasper Larsen de bal in eigen doel werkte. Oud-FC Groningen speler Tim Matavz was dichtbij de tweede, maar hij kopte voorlangs.

Na rust was Ritsu Duan dichtbij de gelijkmaker, maar hij schoot op de paal. De 1-1 viel na een klein uur wel door een eigen doelpunt van Fankaty Dabo die vanaf grote afstand de bal in het doel lepelde.

Twee minuten later maakte Larsen een overtreding in het strafschopgebied en Matavz schoot de penalty raak: 2-1. De doelpunten bleven snel vallen, want in de 65e minuut scoorde Oussama Idrissi na een mooie aanval de 2-2. Mimoun Mahi knalde na 78 minuten een voorzet van Juninho Bacuna raak: 3-2.  Na 82 minuten werd het zelfs 4-2 nadat Tom van Weert scoorde na een voorzet van Mahi.

Kort daarna kreeg Ludovit Reis zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Ondanks de man minder kreeg FC Groningen in de slotfase een paar beste kansen, maar het bleef 4-2.

Deel dit artikel:

 1. Het laatste half uur was goed. Je ziet, dat bepaalde combinaties niet goed lopen. Veel misstanden, doordat er te vaak wisselingen zijn geweest. Spelers begrijpen elkaar vaak niet. Maar deze 3 punten zijn in the pocket en put hopelijk vertrouwen.

  1. Lijkt er op dat de spelers volgepropt met tactische/organisatorische aanwijzingen het veld opkomen. Pas na achterstand gaan ze (goed) voetballen.

   Snap niet dat Faber de aanwezigheid van assistent Groninger nog accepteert. Die heeft eens de onnozele theorietjes uit Zeist uit zijn hoofd geleerd. Werd vervolgens met de Rinus Michels award bekroond, en haalt met zijn zucht naar gedisplineerd voetbal, voor op topniveau presteren essentiële zaken als vertrouwen, intuïtie en ritme uit het elftal.

   Sommige wedstrijden wint Grunn amper de tweede bal. In plaats van dat spelers op gevoel de juiste positie rond het duel van de eerste bal kiezen, zijn ze bezig met al die tactische instructies van die voormalige amateur trainer. Absurd.

   Groninger weg, Faber die voor vastigheid kiest, en een Noordlease Stadion dat ook als het minder gaat met de Noordtribune meedoet, en we eindigen in dit (laten we hopen) laatste overgangsjaar gewoon in het linkerrijtje.

   1. Marcel was vroeger al een erg week mannetje,in Selwerd mocht hij nooit op straat voetballen want anders kon zijn tere lijfje wel eens een blesure oplopen.Dit angstige en bange gedrag zie je terug in zijn persoonlijkheid.

   2. Driestuiverpsychologie: zal het daarom zo’n controlfreak qua taktiek zijn?

    Bacuna stond – vond ik – best aardig te ballen tegen Vitesse. Maar kan nog veel beter. Als Faber maar tegen hem zegt dat hij die prietpraat van Groninger moet vergeten, en in balbezit op zijn intuïtie moet vertrouwen. Dan gaat alles in tempo naar voren. En naar een speler met dezelfde kleur.

    Jans moet dit toch ook zien?

 2. De eerste helft was niet goed, door het scoreverloop werd het een aantrekkelijk schouwspel. Het niveau was in overeenstemming met wat je kunt verwachten in de eredivisie.
  Mahi is natuurlijk de beste speler, ik zou niet weten hoe zijn vertrek opgevangen zou moeten worden. Wanneer je kijkt naar de kwaliteiten van de huidige selectie en de financiële perspectieven dan gaat de club een aantal moeilijke jaren tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *