FC Groningen ook onderuit in Almelo tegen Heracles

sport

FC Groningen heeft zaterdagavond opnieuw verloren. In Almelo was Heracles met 2-1 te sterk. FC Groningen blijft vijftiende staan in de eredivisie met negen punten uit elf wedstrijden.

FC Groningen kreeg de eerste grote kans toen Lars Veldwijk de bal op de lat lepelde. Na een kwartier opende Heracles via Reuven Niemeijer de score. FC Groningen kreeg via Samir Memisevic en Veldwijk kansen op de gelijkmaker. Die viel vlak voor de pauze na hands in het strafschopgebied. Veldwijk schoot onberispelijk raak: 1-1.

Na de pauze maakte Mimoun Mahi zijn rentree. De speler was even verbannen uit de selectie wegens “ontoelaatbaar gedrag” na de wedstrijd tegen Willem II. Beide elftallen kregen een paar kansen op een treffer en die viel na 81 minuten voor Heracles. Django Warmerdam vloerde een tegenstander in het strafschopgebied en Jeff Hardeveld schoot vanaf elf meter raak: 2-1.

Met de ook van een straf teruggekeerde Oussama Idrissi in de ploeg joeg FC Groningen nog op de gelijkmaker, maar die viel niet.