Donar wint nu wel van Landstede

Donar heeft zondagmiddag in eigen huis gewonnen van Landstede Basketball. Aan het begin van het seizoen verloren de Groninger basketballers nog de wedstrijd om de Supercup van de Zwollenaren, maar nu was Donar sterker: 79-68.

De thuisploeg begon niet geweldig, en kwam met 10-17 achter te staan. Daarna volgde echter een 20-0 run (eind eerste kwart: 27-17), zodat Donar op 30-17 kwam. Maar Landstede kwam sterk terug, en bij rust was het 40-38. Vooral Olaf Schaftenaar was een plaaggeest voor de Groningers. Hij maakte in totaal 6 driepunters. Aan het eind van het derde kwart nam Donar afstand, en na 30 minuten spelen was de stand 64-53. In het laatste kwart konden de Zwollenaren niet meer terugkomen.

Topscorers bij Donar waren Thomas Koenis met 17 punten, Jason Dourisseau met 15 punten en Brandyn Curry met 13 punten.

Donar is door de overwinning Landstede gepasseerd op de ranglijst en staat nu op de tweede plaats in de Dutch Basketball League. De ploeg van coach Erik Braal heeft 10 punten uit 6 wedstrijden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *