Arriva gaat met zeer milieuvriendelijke treinen rijden

nieuws
foto: Rick van der Velde

Vervoerder Arriva gaat op de noordelijke spoorlijnen met zogeheten zero emissie treinen rijden. Dat houdt in dat de treinen geen schadelijke stoffen produceren.

Arriva heeft in Zwitserland inmiddels achttien van dergelijke treinen besteld. Ze zijn geschikt voor gedeeltelijk geëlektrificeerd spoor. Daar worden de batterijen opgeladen om ook stukken zonder bovenleiding te rijden. Volgens Arriva zijn de treinen bovendien een stuk stiller.

De andere 51 treinen van Arriva worden volledig gerenoveerd en uitgerust met dezelfde batterijpaketten als de nieuwe treinen.

Deel dit artikel:

  1. Goed nieuw. Hopelijk vertrekken ze mbv batterijen van het station richting Winschoten, want momenteel gaat dat gepaard met erg veel herrie, trillingen en uitstoot van (kankerverwekkende) uitlaatgassen.

  2. het zou beter zijn de huidige treinstellen af te voeren omdat ze bij een frontale aanrijding zeer onveilig zijn gebleken, met name voor de machinist. Het nieuw te bestellen materieel komt uit dezelfde Zwitserse fabriek. Dat belooft dus al niet veel goeds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *