Tiental FC Groningen onderuit tegen laagvlieger Willem II

FC Groningen heeft vrijdagavond thuis met 1-0 verloren van Willem II. FC Groningen speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man na een rode kaart. FC Groningen staat dertiende in de eredivisie met negen punten uit negen wedstrijden. Willem II staat met net zoveel punten een plek lager.

FC Groningen ontsnapte na vier minuten toen Tom Haye de bal van afstand op de lat knalde. Daarna was er een hoofdrol voor Ajdin Hrustic. Hij was twee keer kansrijk, maar pakte ook twee keer geel. Eerst na een overtreding en toen wegens opzettelijk hands. FC Groningen moest met tien man verder en kwam na 33 minuten op achterstand door een doelpunt van Fran Sol.

Na rust ontsnapte FC Groningen toen een bal op de paal belandde. Haye raakte via FC Groningen doelman Sergio Padt nog een keer de lat. Ludovit Reis was kansrijk namens Groningen. Hij stuitte op de Tilburgse doelman Mattijs Branderhorst en Ritsu Doan knalde de rebound over. Het spel golfde daarna op en neer, maar beide ploegen wisten niet meer te scoren.