Tiental FC Groningen onderuit tegen laagvlieger Willem II

sport
Foto: Sportphotoagency.com Ajdin Hrustic van FC Groningen heeft zijn eerste gele kaart gepakt tegen Willem II.

FC Groningen heeft vrijdagavond thuis met 1-0 verloren van Willem II. FC Groningen speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man na een rode kaart. FC Groningen staat dertiende in de eredivisie met negen punten uit negen wedstrijden. Willem II staat met net zoveel punten een plek lager.

FC Groningen ontsnapte na vier minuten toen Tom Haye de bal van afstand op de lat knalde. Daarna was er een hoofdrol voor Ajdin Hrustic. Hij was twee keer kansrijk, maar pakte ook twee keer geel. Eerst na een overtreding en toen wegens opzettelijk hands. FC Groningen moest met tien man verder en kwam na 33 minuten op achterstand door een doelpunt van Fran Sol.

Na rust ontsnapte FC Groningen toen een bal op de paal belandde. Haye raakte via FC Groningen doelman Sergio Padt nog een keer de lat. Ludovit Reis was kansrijk namens Groningen. Hij stuitte op de Tilburgse doelman Mattijs Branderhorst en Ritsu Doan knalde de rebound over. Het spel golfde daarna op en neer, maar beide ploegen wisten niet meer te scoren.

Deel dit artikel:

  1. Even wakker worden VSH,nu eerst drie uit wedstrijden en dan Vitesse en Feyenoord thuis oftewel we gaan degradatie voetbal spelen en daar gaat de noord tribune niets aan veranderen.p.s. jij was toch diegene dat hier met de hilarische opmerking kwam dat FC Midtjylland in Nederland mee doet om het kampioenschap,bij mij in de club kantine lachen ze nu nog.

   1. Mooi dat ze toch nog in staat blijken te lachen. Gezien jouw manier van “supporter” zijn, vermoed ik bijzonder zuur en negatief volk in die kantine.

    Van dat kansloze “was niks, is niks, wordt niks”-volk. Mede-Groningers waar ik me als Groninger voor schaam.

    Volk dat als het een wedstrijd in het buitenland bezoekt (bijvoorbeeld Borussia Dortmund) het nog weken over de geweldige sfeer heeft. Maar in een thuiswedstrijd van de FC tegen Ajax, PSV, AZ, Utrecht, Twente (of welke club met rode outfits dan ook), gewoon in rode jas/trui/overhemd/t-shirt, zwijgzaam en met priemende oogjes zich “supporter” waant. Vooral niets groens aantrekken of het team aanmoedigen.

    Volk dat te dom is om te begrijpen dat een twaalfde man wel degelijk het verschil kan maken, en dat die twaalfde man juist als het slecht gaat op moet staan, en dat het de beide handen ritmisch op elkaar brengen niet vermoeiend, schaamtevol of heel moeilijk is.

    Volk dat niets weet van de ongekend hoge stressniveaus die huidige jongeren in het algemeen (gemiddelde cortisol-waarde van een jongere ligt hoger dan dat van psychiatrisch patiënt dertig jaar geleden), en jonge profvoetballers in het bijzonder. En dat daarom onder het mom van “moeten ze maar tegenkunnen” het je eigen spelers afbranden, te dom voor woorden is. Elke topvoetballer zal zeggen dat zelfvertrouwen het fundament voor presteren is. Al het op hoog niveau presteren begint met zelfvertrouwen; sport, muziek, wetenschap.

    Maar ik ben blij dat men wat heeft kunnen lachen in die kantine. Lichtpuntje in het grauwe bestaan van deze zure calimero’s.

    P.S

    Schakelde de club van Sorloth twee jaar geleden niet één van de crimineel geld gefinancierde Manchesters uit in een voorronde?

   2. Gisteren.

    Sorloth maakt de 1 – 0, en geeft daarna drie assists. Let ook even op het gebrek aan loopvermogen bij de laatste twee assists.

    Was trouwens Southampton van Koemannen en met Pelle, Clasie, Tadic en Van Dijk dat werd uitgeschakeld door Midtjylland. Maar in Nederland doen ze niet mee om het kampioenschap hoor.

    Zagen jouw clubgenoten ook dat Chery, Matavz, Berg en Kostic er ook niks van konden. Dat is namelijk iets waaraan je het grauwe pauperdeel van het Groningen publiek (dat helaas voor maar een duizendje of drie echte supporters heeft) aan herkent; iemand na een wedstrijdje of twee al afkeuren. Terwijl al zo vaak bewezen is dat bijvoorbeeld een spits (Berg, Matavz) gewoon een half jaar, of misschien wel een jaar vertrouwen moet krijgen.

 1. Dit is het slechtste team van de afgelopen 15 jaar, alleen een blinde optimist zonder veel verstand van voetbal heeft vertrouwen n dit gezelschap.
  Het niveau is hard achteruit gegaan, net als de rest van het Nederlandse voetbal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *