Stieneke van der Graaf (CU) wordt Kamerlid

nieuws
Stieneke van der Graaf

Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie wordt komende dinsdag beëdigd als Tweede Kamerlid. Dat maakte de Groningse politica vrijdagavond bekend op haar Facebook-pagina.

Van der Graaf stond op de zesde plek voor de ChristenUnie bij de Tweede Kamer-verkiezingen. Lange tijd leek het er daarmee op dat ze buiten de boot zou vallen, totdat de christelijke partij aan tafel schoof bij de onderhandelingen. “Het was een erg spannende periode”, zegt Van der Graaf. “Met veel waardering heb ik de onderhandelaars van de ChristenUnie in de afgelopen maanden gevolgd, en ik ben trots op het resultaat dat zij hebben neergezet. Omdat Carola Schouten vicepremier en minister is in het nieuwe kabinet mag ik nu de vrijgekomen zetel innemen in de Tweede Kamer.”

De 33-jarige Van der Graaf die sinds 2007 in de provinciale staten zit waarvan de laatste vier jaar als fractievoorzitter, heeft erg veel zin in haar nieuwe baan. “Ik kijk uit naar de bijzondere taak die voor me ligt om namens de ChristenUnie geloof een stem te geven in de Tweede Kamer. Om te strijden tegen onrecht en om het geluid vanuit de regio te versterken in Den Haag. Ik ben dankbaar dat ik de mensen die mij hun stem en vertrouwen hebben gegeven, alsnog mag vertegenwoordigen. Ik heb zin om aan de slag te gaan!”

Het is op dit moment nog onbekend wie Van der Graaf in de provinciale staten gaat opvolgen.