Categorieën: 112

Schietpartij aan Korreweg: Stadjer zwaargewond (update)

Bij een schietpartij zondagochtend aan de Korreweg is een 21-jarige man uit Groningen zwaargewond geraakt. De politie heeft zondagmiddag een 19-jarige verdachte aangehouden, eveneens afkomstig uit de stad.

Het incident vond plaats even na de klok van 05.00 uur. “Bij het incident is een man neergeschoten”, vertelt Ron Reinds van de politie. “Hulpdiensten waren snel ter plaatse en ambulancepersoneel heeft het slachtoffer gestabiliseerd. Daarna is hij overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn medische situatie is bij mij onbekend.” De politie is direct begonnen met een groot onderzoek. “Wij hebben de straat afgezet en zijn een zoektocht begonnen naar de dader.”

Uit buurtonderzoek kwam informatie over een bepaalde auto naar voren. In de omgeving van het noorderstation werd later een auto aangetroffen die voldeed aan de omschrijving. De 19-jarige bestuurder is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident.

De politie sluit niet uit dat er meer personen betrokken zijn geweest bij het incident. Om meer informatie te krijgen is de politie op zoek naar getuigen en naar mensen die mogelijk camerabeelden hebben in de omgeving van de Korreweg en JC Kapteynlaan.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Lijkt wel of het zwoele nazomer weer mensen compleet naar de kop stijgt, in Assen en Haren dode kinderen door volwassenen, schietpartij in de Stad.

  • Nog niet zolang gelden was een schietpartij hoofdnieuws in de krant,tegenwoordig slechts een artikel op pagina 16.En ondertussen 'de massa' vertellen dat het goed gaat in Nederland.

  • Dit land is overbevolkt waardoor het overzicht is kwijtgeraakt, maar dat mag je niet hardop roepen. Vergeet niet dat er door de open grenzen zo langzamerhand meer illegale (hand)vuurwapens in dit land zijn dan legale wapens, waardoor de laatste jaren veel beslecht wordt met een wapen.

    • Overbevolkt, laat me niet lachen. mexico-stad, singapore, rio de janeiro, hong-kong, beijing, Mumbai, dát is overbevolkt.
      Dat is het equivalent van heel Groningen in Beijum proppen.

      Maar het overzicht is men wel kwijt, dat ben ik wel met je eens. Ik denk dat het komt door onderbemanning en verkeerde prioriteiten bij gezag & handhaving. Zoals de landelijke politie, waardoor de grootste schreeuwers (020, 010) de meeste bemanning krijgen en daardoor het aanbod verschuift naar de provincies.

    • Het aantal moorden laat al decennia een dalende trend zien Middenweg. Ook die met vuurwapens. Je bent zelf het overzicht kwijt geraakt.

        • Niet waar. Het aantal vuurwapenmisdrijven laat ook een dalende trend zien. Verzin maar wat nieuws wat ik weer kan ontkrachten. Goed zoeken in je onderbuik.

      • Ik weet niet van wie jij je cijfers krijgt, Marc, maar ze kloppen niet. Er is juist een stijgende trend in het gebruik van vuurwapens in Groningen.

        Kom nog maar eens met dit soort ongefundeerde beweringen, dan verkondig ik wel weer het tegendeel.
        Sumatralaan, Nieuwstad, Hereweg, Antaresstraat en dan nog diverse in de provincie, Foxhol, Stadskanaal, de lijst is langer dan mijn lijst met goede daden.

      • Aan mijn hoela. Dat zijn landelijke statistieken, die hebben niet specifiek de Groninger situatie in kaart gebracht.

        • Ja want daar heb ik het niet over. Groningen is bovendien te klein om op twee jaar een conclusie te trekken.

      • Lees jij ergens het woord moord in mijn posting? Ik niet n.l. Blijf het jammer vinden dat jij in een theoretische wereld leeft en de realiteit aan jou voorbij gaat.
        Het CBS kent natuurlijk genoeg onderwerpen met betrouwbare cijfers, echter illegaal vuurwapenbezit wordt gestaafd aan het aantal wapens wat in beslag wordt genomen. En zoals wij allemaal weten kan men in dit land nog niet eens de illegale kweek van wiet controleren, laat staan het illegaal importeren van vuurwapens een halt toe roepen, waardoor je daar ook geen betrouwbaar CBS cijfer aan kunt gaan hangen.

        Voor de illegale handel en import blijft en blijkt het Schengen akkoord een zegen.

      • Jij trekt allerlei conclusies op basis van wat krantenartikeltjes middenweg. Het aantal vuurwapens en het aantal moorden is gerelateerd. Dat laten de de verenigde staten zien. Criminelen konden ook voor de open grenzen wel aan vuurwapens komen. De Grens met België is al veel langer open. Je grijpt incidenten aan om je nationalistisch protectionistische conservatieve agenda te promoten, zonder je daarbij een greintje van de realiteit aan te trekken en dan beschuldig je mij van een gebrek aan realiteitszin? Dat is overigens een ad hominem.

  • Het valt mij wel op dat dit vaker gebeurd wat een slechte zaak is. Ik wil niet weten hoeveel illigale wapens er in Nederland in omloop zijn.

  • Marc komt nooit op straat en heeft geen clou hoeveel vuurwapens er ondertussen in omloop zijn.Om aan een wapen te komen in de stad Groningen heb je nog geen uurtje nodig voor meerdere optie's,vele wietkwekers en dealers (ook kleine)hebben tegenwoordig een schietwapen achter de hand.In de stad Groningen is het vuurwapen geweld de afgelopen 10 jaar gestegen en niet gedaald,CBS die jij aanhaalt zijn landelijke cijfers.

    • Als je niet aan bronvermelding doet dan verzin je het zelf Doe. Het heeft geen zin om met jou in discussie te gaan.

  • Ach ja Marcus, Ook NRC zal naar jou maatstaven gerekend wel weer een artikeltje riooljournalistiek hebben gepubliceerd, is het niet? Zeker ook weer een onbetrouwbare bron?

    https://www.nrc.nl/nieuws/2016/07/13/hoe-het-vuurwapengeweld-in-nederland-explodeerde-3215824-2-2-2-2-a1511341

    Hoeveel overvallen waarbij een vuurwapen wordt gebruikt worden er jaarlijks gepleegd? Hoeveel van deze slachtoffers worden daarbij doodgeschoten? Dat bedoel ik! Je kraamt weer eens je onderbuikgevoelens hardop uit Marcus.

Recente berichten

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw…

31 minuten geleden

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…

2 uur geleden

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

3 uur geleden

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

4 uur geleden

Schade bij brand in café winkelcentrum Lewenborg

In een café in winkelcentrum Lewenborg heeft zondag in het begin van de middag brand…

4 uur geleden

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van…

8 uur geleden