Politie waarschuwt voor kerntrekken

nieuws

De politie waarschuwt voor kerntrekken, een methode die onlangs weer werd toegepast bij een inbraakpoging bij kapsalon Hairpoint in Selwerd.

“Men heeft geprobeerd het slot te forceren, we noemen dit ook wel kerntrekken of de Roemeense methode. Ze draaien een geharde stalen schroef in de cilinder van het slot. Vervolgens wordt er met een tang of een speciaal kerntrekapparaat veel kracht op de cilinder uitgeoefend waardoor deze breekt. En dan is het simpel om de deur met een bouwsleutel te openen. De oplossing is gelukkig eenvoudig: investeer in veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging”, meldt de politie.

De verdachte is de kapsalon niet binnen geweest, het is bij een poging gebleven. Mogelijk is hij bij zijn werkzaamheden gestoord.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *