Motief vuurwapenincident Grote Markt nog onduidelijk

Het is nog onduidelijk wat het motief geweest is van de man die woensdagochtend zichtbaar met een wapen rondliep op de Grote Markt. Dat meldt de politie.

Agenten kregen in alle vroegte een melding van een vechtpartij op de Grote Markt. “Toen we ter plaatse kwamen en de boel susten reed ineens een auto het terrasterrein aan de zuidzijde van de Grote Markt op”, vertelt Ramona Venema van de politie. “Deze man leek bewust contact te zoeken met de agenten en droeg daarbij zichtbaar een vuurwapen. Nadat inpraten op de man niet lukte werd eerst een waarschuwingsschot gelost en vervolgens werd er gericht geschoten.” De man raakte hierbij niet gewond.

De verdachte, een 33-jarige man uit de gemeente Bedum, is overgebracht naar het politiebureau. “Of hij een bekende is van ons daar kan ik nu geen uitspraken over doen. Hij wordt vandaag verhoord en daaruit zal moeten blijken wat zijn motieven zijn geweest.” Voor de agenten die betrokken waren bij de schietpartij is opvang geregeld. “Schieten met je dienstwapen is je uiterste redmiddel. Dat gaat ook een agent niet in de koude kleren zitten. Daarom worden deze politiemensen goed opgevangen en wordt er ook met hen gesproken.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *