Categorieën: Nieuws

“Luchtkwaliteit en biodiversiteit Stad moet verbeterd worden”

De luchtkwaliteit en biodiversiteit in de stad moet verder verbeterd worden. Die ambitie sprak wethouder Mattias Gijsbertsen dinsdagochtend uit.

Bij het hoofdkantoor van het Waterbedrijf Groningen werd in de ochtend door Gijsbertsen een Green City Tree in gebruik genomen. Dit is een muur die bestaat uit mos-plantjes die net zoveel lucht zuivert als 275 bomen. “Het is belangrijk dat we de stad klaarmaken voor de veranderingen in het klimaat die gaan optreden”, aldus de wethouder. “Onze stad gaat groeien, het wordt voller en drukker en daarmee wordt ook het groene hart aangetast. Een initiatief als deze groene muur van het Waterschap draagt bij aan de leefbaarheid.”

De uitspraak van Gijsbertsen valt dinsdag samen met de Dag van de Duurzaamheid. “Onze doelstelling is om in de stad in 2035 energieneutraal te zijn.” Bij het project zijn inmiddels al veertig organisaties betrokken die het initiatief steunen.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • zijn ze al te koop bij de praxis, deze snelgroeiende mosplantjes? ze staan goed bij de yellow bricks.

  • Zet nu dan eerst eens in op significante vermindering in plaats van vermeerdering van het aantal inwoners in deze stad, minder groei van de bevolking is minder milieu- en luchtvervuiling. Hoe moeilijk èn goedkoop kan het verduurzamen zijn?

  • Het centrum moet gewoon opgevuld worden met groen, centrum meer naar de randen verplaatsen. Verder vervuilers belasten zoals veeteelt bedrijven maar die zitten niet in de stad. Veel meer groen, alle grachtwanden kunnen met deze mossen beplant worden.

  • Duurzaam. Het modewoord waarmee miljarden over de rug van goedgelovigen wordt verdiend. Het heeft alle kenmerken van een sekte net een soort pyramidespel als je in dat soort kringen begeeft.

    We zijn gewoon met teveel mensen. ALS de klimaatverandering al door de mens komt ligt het daaraan; dus minder mensen is de oplossing. Dus geen subsidies geven voor het doorfokken. Maar ja economie MOET groeien ieder kwartaal he.

    • Ja K Vaak, maar je kunt niet verwachten dat men zegt we zijn een wereldoorlog nodig, zoiets wordt nooit aangekondigd.

      • Maar de paus, de predikanten en de ayatollah`s in en uit deze wereld zouden wel geboortebeperking kunnen gaan preken en dat kost verder niets, enkel de vraag of zij hun, als dit al aanwezig mocht zijn, gezonde verstand gaan gebruiken.

        In de westerse wereld wordt nu alles wat maar enigszins milieuvervuilend zou kunnen zijn belast, waar men in landen als India, Bangladesh, Indonesië, Pakistan, enz.enz. waarbij milieuvervuiling niet in het woordenboek voorkomt, getuige het feit dat gemotoriseerd vervoer als brommer, motor, of een auto voor steeds meer mensen in die landen betaalbaar wordt, waar deze dan ook dankbaar gebruik van maken.

  • Ja middenweg, nee dus, India heeft net ism de bevolking 65 miljoen bomen geplant, die zijn veel meer met het milieu bezig dan wij hier, want zij betalen de rekening van onze vervuiling.

    • En dat op een bevolking van 1.324.000.000.000 inwoners...... zal een goed bedoelde aktie zijn geweest, maar de hoeveelheden welke daar dagelijks worden gekapt vermeld je er niet bij. De door jou aangehaalde aantallen zijn meer geplant voor de buhne dan dat er daadwerkelijk aan bomen door bevolkingsgroei nodig zouden zijn. Vergeet niet dat juist de enorme vraag naar meer en meer voedsel de noodzaak aan grond tbv voedselteelt nodig is. En hoe verkrijg je dit? Juist door bossen te kappen ontstaan er de noodzakelijke landbouwgronden.
      Tel daarbij op de corruptie aldaar, klaarblijkelijk genetisch bepaald en je kunt nagaan dat de illegale ontbossing daar echt niet gaat stoppen, want export van hout is een belangrijk verdienmodel, zowel legaal als illegaal.

Recente berichten

Nieuwe verbindingsweg tussen Brailleweg en Hereweg gaat ‘Máximaweg’ heten

De nieuwe verbindingsweg tussen de Brailleweg en de Hereweg gaat de ‘Máximaweg’ heten, genoemd naar…

58 minuten geleden

Gelijkspel hockeyvrouwen Groningen tegen Victoria

De hockeyvrouwen van Groningen hebben zondag in Haren met 2-2 gelijkgespeeld tegen Victoria uit Rotterdam.…

1 uur geleden

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiermolen

Aanstaande vrijdag houdt de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

2 uur geleden

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

2 uur geleden

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

12 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

13 uur geleden