Categorieën: Nieuws

Koffieshop Schuitendiep op 2 november open

Koffieshop De Schavuit opent op 2 november de deuren aan het Schuitendiep 62. Het gebeurt niet vaak meer dat in ons land een nieuwe koffieshop opent.Het aantal koffieshops in ons land daalde in 20 jaar van 2500 naar minder dan 600.

Nederland voerde een steeds strenger softdrugsbeleid en voor houders van koffieshops werd het steeds moeilijker zich aan de regels te houden. Bij de vorming van het nieuwe kabinet staat een proef gepland voor regulering van cannabis. Aan deze proef mogen tien gemeenten meedoen. Dat moet een eind maken aan de vreemde wetgeving, die koffieshops toestaat, maar de eigenaren verbiedt om de producten te kopen. Daardoor is een groot illegaal netwerk ontstaan.

De nieuwe Koffieshop De Schavuit pleit voor volledige legalistie, maar zal voorlopig het spul op illegale wijze moeten verkrijgen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ondernemers die al jaren hun bijdrage hebben geleverd aan een positief beeld van het Schuitendiep zullen het gelag betalen. Een drietal ondernemers wil nu al stoppen, maar hun zaak is onverkoopbaar geworden door de komst van deze drugstent. De gemeente doet alsof er een koekjeswinkel komt naast deze hardwerkende belastingbetalers. Men bagatelliseert, drugsverkoop levert per definitie altijd en overal overlast op, de aanstaande uitwassen. Het is ten hemel schreiend wat er hier gebeurt. Een hele straat naar de ratsmodee omdat men het lef niet heeft om criminelen de wacht aan te zeggen. Slappe knietjes en gebrek aan ruggegraat. Ik heb er geen woorden voor.

    • Drugs volledig in het illegale circuit dwingen levert veel meer overlast op dan hier een daar een streng gereguleerde koffieshop.

      • Wat een complete bullshit. Het gespuis krijgt de ruimte en de eerlijke burger betaalt de rekening voor de zwakke knieën van hen die ze juist tegen het gespuis moet beschermen. Uw redenering volgend kunnen we bijvoorbeeld de Poelestraat net zo goed benoemen als gedooglokatie voor straatroof. Want dan weten we tenminste wie het doet en hebben we het onder controle. Eerst was er vrede en rust aan het Schuitendiep. Nu organiseren we de ellende. De drugshandel wint, de burger verliest. Weer een no-go area erbij. En het hoeft helemaal niet als de politiek eens de leiding zou nemen. Slap gedoe.

        • Zeg Aldert jouw mening en de realiteit zijn twee zaken die kennelijk niets met elkaar te maken hebben. Softdrugs wordt gedoogd in Nederland en in de toekomst wordt het gelegaliseerd. Een jointje roken is geen straatroof. Hoe bedenk je het?

  • Ja Aldert, iedereen die wel eens een jointje rookt is een verslaafde crimineel....
    Onder welke steen leef je?

  • De relatie tussen teelt, handel en gebruik van cannabis en (zware georganiseerde) criminaliteit is zo evident en onderdeel van maatschappelijk debat, dat ik u enkel verwijs naar de vele (ook justitiele en gemeentelijke) bronnen op internet. Een beetje googelen en u struikelt werkelijk waar over tientallen rapporten waarin de relatie wietteelt, en handel in en gebruik van cannabis en criminaliteit, geweld, moord en andere vormen van overlast wetenschappelijk, empirisch en statistisch wordt bewezen. En ja: veel gebruikers hebben ook een criminele Inslag. Ga eens een uurtje kijken voor de deur van zo’n drugstent en u zult zelf vaststellen dat de hele cast van New Kids uit Maaskantje voorbij komt. Het zijn de verdoemden van onze tijd. Overigens ben ik voor legale wietteelt voor medicinaal gebruik mits gereguleerd.

    • De gasten van New Kids waren te dom om wiet te telen :p Medicinale teelt gebeurt al in Nederland: https://www.cannabisbureau.nl/

      De criminaliteit wordt veroorzaakt doordat teelt verboden is. Daarom kan het alleen op illegale wijze gebeuren. Verbieden=illegaliteit faciliteren. Daarom legaal telen voor de Nederlandse markt.

  • Aldert Jonghe denk dat je toe bent aan een dikke joint. Even de zinnen verzetten en valt me op dat je de hele cast van new kids kan. Dan ben je vast fan en vind je het stiekem toch wel leuk.

  • Heb jij bij al die rapporten die je hebt opgezocht ook gekeken wie de onderzoeksopdracht heeft gegeven, hoe de onderzoeksopdracht luidt, welke onderzoeksmethode is gebruikt en door wie en hoe de verkregen feiten zijn geïnterpreteerd? Heb je dat niet gedaan, dan weet je feitelijk nog steeds niets.

    Nogmaals kom met de feiten die jij gevonden hebt, dan kunnen ze weerlegd worden.

    Bovendien heb jij wel eens van vrijheid gehoord?

    Wees je er trouwens ook eens van bewust dat jij door je eigen cultuur, de westerse cultuur, als een sociale imbeciel wordt opgevoed en dat je behoorlijk wat ruggengraat moet hebben om je daar tegen te verweren. Als jij zelfs als Groninger nog niet door hebt dat je door de Nederlandse cultuur als een onnozele 19de eeuws boerenpummel wordt opgevoed, mag jij wel eens aan je verstandelijke vermogens gaan twijfelen. Je laat duidelijk merken dat jij tot het onnozele, het intolerante, deel van de Nederlander hoort.

  • Sommigen leven duidelijk onder een steen en denken dat in een coffeeshop alleen maar junks en overlastplegers komen,de werkelijkheid is dat er mensen komen uit alle lagen van de bevolking.En mocht er overlast komen is het snel afgelopen met de coffeeshop,in Groningen is zelden overlast van een coffeeshop en verplichte sluitingen zijn een zeldzaamheid leert de geschiedenis. Cafe's zorgen voor meer overlast dan coffeeshop's,dat zijn de feiten.

  • Gelukkig zijn er nog verstandige mensen op de wereld die die Aldert even op z'n nummer zetten. Wat een mafkees.

  • Iedereen wil graag in de nabijheid van een coffeeshop wonen of een bedrijf beginnen. Prijzen van onroerend goed schieten omhoog zodra ergens een coffeeshop opent. Bakkers, breiwinkels, cadeauartikelenwinkels, slagers en gezellige restaurantjes staan in de rij in de hoop om een plekje in de buurt van een coffeeshop te vinden. Buurt- en wijkverenigingen lobbyen bij de gemeente om toch vooral een dergelijke voorziening in hun buurt te krijgen. Want er is helemaal niks mis met de handel in drugs. Schoolbesturen staan voorop zodra zich de kans voordoet om een coffeeshop nabij het schoolplein te openen. Al die instanties die zich met drugsverslaving bezig houden en stellen dat het vaak begint met cannabis en het zich ophouden in de drugsscene hebben het, met hun jarenlang opgebouwde expertise, helemaal fout: ze weten niet waar ze het over hebben. Je ziet ook altijd de rust weerkeren op plekken waar veel criminaliteit, geweld, vandalisme en andere vormen van overlast zich voordeed op het moment dat zich zo’n leuk winkeltje met drugs ergens verschijnt. Hudsons Bay komt pas naar Groningen als men er zeker van is dat er een goede coffeeshop in de buurt is. In het Groninger Forum komt ook een coffeeshop want de gemiddelde bezoeker is bovenmatig geïnteresseerd in cultuur en heeft meestal ook een bibliotheekpas. De gemiddelde coffeeshop bezoeker doet daarnaast ook veel aan vrijwilligerswerk. Je treft ze vaak aan in besturen van sportverenigingen, scouting en als vrijwilliger in de zorg. Erg sociale en buitengewoon tolerante (overal op aanspreekbaar, ook op hun eigen gedrag) types zijn het, die eerst de ander centraal stellen en dan pas aan zichzelf denken. Nee, heus waar, een coffeeshop brengt alleen maar liefde, schoonheid en groei met zich mee. Dat zijn de feiten. Toch?!?

    • Ik zie niet zoveel verschil met een Café eigenlijk. Ze moeten er alleen voor zorgen dat de stoep niet vol komt te staan met scooters en er geen gasten de hele tijd voor de deur rondhangen.

    • Als de beweringen die jij poneert waar zijn, dan zijn ze ook eenvoudig te vinden. Kom dan ook eens met iets anders dan alleen beweringen. Als de beweringen die jij naar voren brengt feiten zijn, moet het voor jou een klein kunstje zijn met links er naartoe te kunnen komen. Tot nu toe ben je daar niet mee gekomen. Met ander woorden: je gedraagt je als een internettrol. Succes met jouw sneu gedrag!

  • Koffiesjops zijn een hel. Allemaal criminelen met vertakkingen in de bovenwereld, zelfs politici zijn vandaag de dag al om. Koffiesjops regeren, de gewone burger heeft niks meer in te brengen.

Recente berichten

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

1 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

2 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

5 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

6 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

8 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

9 uur geleden