Categorieën: Nieuws

Kinderraad praat over in armoede opgroeiende kinderen

De Groningse Raad van Kinderen is donderdag gestart met haar werkzaamheden. Het eerste overleg ging over armoede onder jongeren.

De kinderraad bestaat uit 33 kinderen uit de stad in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. De kinderraad heeft als opdracht om tot november 2018 mee te denken over oplossingen voor kinderen in Groningen die opgroeien in armoede. De Raad van Kinderen brengt hierover advies uit aan de gemeenteraad van Groningen.

Wethouder Jeugd Mattias Gijsbertsen: “Groningen wil kinderen een duidelijke stem geven. We willen kinderen stimuleren om na te denken en mee te praten over onderwerpen die zij belangrijk vinden voor de stad.”

Andor Heij

Bekijk reacties

  • zo gemakkelijk doe de lonen en uitkeringen omhoog . probleem opgelost of mensen met een laag inkomen ( 150 %) meer mogelijk heden aan bieden voor toeslagen! en niet alles uit kleden en dan in eens weer gaan vragen naar de bekende weg waarbij de gemeente alles heeft afgepakt en uit gekleed heeft!

  • Geld besparen: afschaffen van toeslagen en verrekenen/berekenen met/via inkomstenbelasting.

    Maar dat bekt niet lekker bij verkiezingen omdat het resultaat niet direct zichtbaar is voor de doorsnee burger omdat men dan denkt dat ze minder geld krijgen en het is vrij lastig uitleggen in een one-liner. Bovendien is de regering dan een paar controlemiddelen kwijt om sociaal economisch te kunnen beïnvloeden.

    Dus nee NIET meer toeslagen maar afschaffen. Scheelt geld aan controle, rondpompen van geld, fraudebestrijding, salariskosten en vooral het tientallen miljoenen per JAAR kostende toeslagen ICT systeem!

    Meer geld is niet altijd een oplossing.

  • Eerst maar de economie aanjagen en onze miljarden opeisen waar Groningen recht op heeft. Alsook de gaswinningproblematiek tot het verleden laten behoren. Het is idioot, dat de lokale politiek zijn standpunten bij de kinderen cq de gezinnen neerlegt die dit aangaat. Zichzelf geen spiegel voorhoudt. De oorzaken van armoede In Groningen zijn uiteraard van een totaal andere aard. Dat krijg je dus met mensen, die totaal niets met Groningen hebben en daarin niet zijn opgegroeid. Dan krijg je dit soort idiotie. Ook om zichzelf als politiek rein te houden. Stel, dat iedereen zeer hoog is opgeleid, ook dan zal er altijd armoede ontstaan in Groningen. Het ontbreekt Groningen aan de juiste infrastructuur, waardoor er desinteresse ontstaat vanuit bedrijfsleven. En ondernemer zijn in Groningen heeft ook zo zijn risico's

Recente berichten

Bakkerij Crebas aan Steentilstraat gaat voor onbepaalde tijd dicht

Bakkerij Crebas in de Steentilstraat gaat vanaf 1 juni voor onbepaalde tijd dicht. Dat melden…

32 minuten geleden

PKC’83/Team Amoeri door in nacompetitie, Drs Vijfje daalt af

PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond thuis ook de tweede nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de eredivisie tegen…

56 minuten geleden

Groningse VVD zegt tegen Yeşilgöz in tv-programma het jammer te vinden dat spreidingswet verdwijnt

Fractievoorzitter Ietje Jacobs-Setz van de VVD heeft vrijdagavond in het televisieprogramma Op 1 (WNL) laten…

2 uur geleden

Zonnig en aangenaam weer wordt de komende dagen zo nu en dan onderbroken door (onweers)buien

Flinke perioden met zon worden tot na het komende weekend nu en dan afgewisseld door…

11 uur geleden

Donar verrast met overwinning op Heroes Den Bosch

Donar heeft de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel…

11 uur geleden

Jaar van Anno Smith’ afgesloten met onthulling van mozaïeken picknicktafel in Indische Buurt

Inwoners uit De Hoogte, de Korrewegwijk en de Indische Buurt zijn de afgelopen weken druk…

13 uur geleden